În judeţ începe mobilizarea generală pentru strângerea de semnături

Copreşedinţii ACL Satu Mare, Petre Mureşan şi Romeo Nicoară, alături de deputatul Andreea Paul, au anunţat într-o conferinţă de presă faptul că în noua alianţă s-au înscris 80 de persoane noi după anunţarea candidatului Klaus Iohannis la prezidenţiale.
Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, a arătat adeziunile precizând că pot fi verificate, nu precum adeziunile anunţate de alt partid, făcând aluzie la fosta colegă de partid Laura Bota, care a anunţat că mii de oameni s-au înscris în PMP Satu Mare.
“Dovada că românii sunt încrezători în noul tandem, în viitorul preşedinte Klaus Iohannis, stau şi aceste adeziuni. Se pot verifica, nume, prenume, CNP, adresă de buletin. De la anunţarea candidaturii am primit 80 de noi membri doar în organizaţia locală Satu Mare. Este o dovadă că românii au încredere, că vor un altfel de preşedinte, că dreapta va câştiga alegerile în această toamnă. Aseară le-am înmânat carnetele. O să mai primim membri pentru că românii vin spre ACL“, a spus Mureşan.

acl1
Zeci de noi membri în ACL Satu Mare. 35.000 de semnături pentru Klaus IohannisLiderul PDL a mai anunțat că la nivel județean ACL strânge 35.000 de semnături pentru candidatura lui Klaus Iohannis, și că la Târșolț va avea loc o întâlnire între românii plecați la muncă în străinătate cu președintele PDL Diaspora.
“Începem de mâine acţiunea de strângere de semnături pentru susţinerea candidaturii dlui Klaus Iohannis. Desigur, cele 35.000 de semnături pe care le vom strânge până la începutul lunii septembrie sunt o sarcină dificilă dar, pentru noi, de realizat. Sunt foarte mulţi oameni care vin spre dreapta, spre ACL, spre motorul schimbării din România“, a afirmat preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară.
Acesta consideră că este nevoie de un preşedinte mediator, un factor de echilibru iar Klaus Iohannis a demonstrat că poate face acest lucru. De altfel, Iohannis a demonstrat la Sibiu că poate face performanţă.
Liderul PNL a mai anunţat că din această toamnă îşi va deschide un birou parlamentar la Satu Mare şi că liberalii vor avea în curând un sediu. În paralel au fost începute demersurile pentru recuperarea sediului din Cuza Vodă.

 Atuurile lui Klaus Iohannis în fața lui Victor Ponta

Deputatul Andreea Paul a prezentat diferenţele dintre Iohannis şi Ponta.
“Din păcate, PSD-iștii au ales calea circului în care lui Ponta îi șade bine de clovn, în loc să guverneze sau să dea socoteală pentru ceea ce face statul și ce nu face pentru cetățenii săi. Ponta în persoană este un mare minus. Vorbește mult, dar nu are nimic de spus. Între Iohannis și Ponta este exact diferența dintre un elev serios și unul silitor, care își câștigă notele pe merit, și unul șmecheraș și tupeist, care tot timpul copiază. Este diferența dintre politica serioasă, responsabilă și politica dâmbovițeană. Îi văd pe unii care îi reproșează lui Iohannis că este scump la vorbă. Eu nu cred că este un defect, ci o calitate. Oamenii s-au săturat de vorbele goale și de poveștile politicienilor. Vorbești atunci când ai ceva de spus – eu cred că e mai bine așa.
Când ești în competiție cu un plagiator dovedit, Victor Ponta, nu te poți aștepta la o campanie cinstită. Suntem pregătiți să demontăm minciunile și atacurile aparatului de propagandă pesedist. Minte zi de zi că vrea dreptate. Pentru cine? Dreptate pentru cumetriile lui Ponta, pentru capitaliștii săi roșii și pentru interesele meschine proprii. Nepotismul și complicitatea fac astăzi casă bună în Guvern. E Casa lui Ponta, unde sunt angajați verișori, soț de verișoară și fini nenumărați ai lui Ponta. Socrul în Parlament. Soția europarlamentar. Familia, rudele și prietenii ocupă funcții cheie ale statului. E cea mai mare cumetrie roșie înșurubată vreodată în fruntea țării angajată în campania electorală.
Marele partid al dreptei unite se sudează în mod ireversibil. Suntem singura forță capabilă să scăpăm țara de pegra pesedistă, iar entitățile politice de dreapta care nu vor înțelege acest lucru și aleg să meargă pe un drum separat, vor sfârși în irelevanță. Oricum, românii trebuie să aibă încredere și să știe că un lucru e clar: balonul baronilor PSD, Victor Ponta, se va desumfla la alegeri în fața cadidatului dreptei, Klaus Iohannis. România trebuie reînviorată cu onestitate și bună credință”, a declarat Andreea Paul.