Tara noastra detine 1/3 din totalul izvoarelor de apa minerala si termala din Europa. Zona Oasului detine mai multe asemenea izvoare.
Fiind o zona de origine vulcanica, cuprinde un numar mare de bazine de apa minerala.
Natura a fost mereu darnica cu noi, oferindu-ne tot ceea ce aveam nevoie.
A trebuit doar sa cautam si sa alegem ce e mai bun. Izvoarele de apa minerala sunt unul dintre cele mai de pret daruri ale naturii.
Apa provine din precipitatii. Urmandu-si circuitul in natura, ea se infiltreaza in sol, trecand astfel prin straturi succesive, ce contin diverse substante.
In drumul sau, apa spala si dizolva unele minerale si saruri solubile. Ele mai pot contine substante bioactive sau gaze dizolvate
In functie de straturile in care s-au format, apele minerale sunt de mai multe tipuri: clorurate, sulfuroase, hidrogencarbonatate. Raportat la cantitatea de dioxid de carbon cu care sunt imprimate, ele pot fi: carbogazoase, necarbogazoase, decarbogazificate, natural imbogatite cu dioxid de carbon, natural carbo­gazificate. Din ultima grupa face parte si apa minerala Nova Oaș


Deoarece din compozitia sa fac parte diferite substante, unele benefice organismului dar altele mai putin, apa trebuie sa treaca prin hala de deferizare-filtrare. Aceasta este dotata cu instalatii moderne necesare acestui proces, in vederea imbutelierii ei la un nivel de calitate ridicat
Imbuteleirea se face in cadrul sectiilor de imbuteliere, dotate cu utilaje moderne, produse de AVE Industries Spa Italia, cu o capacitate de 1.500 de PET-uri pe ora si NATE – Republica Ceha, cu o productivitate de 4.000 PET-uri pe ora. In anul 2011 s-a instalat o noua linie de imbuteliere in recipiente din sticla, cu volumele de 0,330 ml si 0,700 ml, marca EXQUISITE cu a productivitate de 6000 sticle pe ora. Intregul proces de fabicatie se realizeaza prin comanda computerizata.
Produsele sunt distribuite, prin propria retea de distributie, in judetele din toata tara: Satu Mare, Maramures, Bihor, Salaj, Cluj, Bistrita, Hunedoara, Timis, Suceava, Bihor, Prahova, Brasov etc.
Societatea dispune de mijloace proprii de transport, putand onora comenzile in orice localitate din tara, in timp real.
Produsele NOVA OAȘ sunt
Apa de izvor plata SANTAQUA
– prezentate in PET-uri de 0,5, 2 si 5 litri;
– prezentare in recipiente din sticla, de 0,330 si 0,700 litri.
Apa minerala naturala carbogazificatata OAS
– prezentate in PET-uri de 0,5; 1,5; 2 si 2,5 litri;
– prezentare in recipiente din sticla, de 0,330 si 0,700 litri
Datorita compozitiei chimice, aceasta apa minerala indeplineste mai multe functii importante pentru organism.
In urma unui studiu de cercetare, efectuat de cate o echipa de specialisti a Spitalului Universitar CF Cluj Napoca asupra efectelor apei minerale OAS pe aparatul digestiv, s-a constatat ca datorita compoziţiei chimice aceasta indeplineste mai multe funcţii importante pentru organism, in mod deosebit poate facilita functiile hepato-biliare si gastrointestinale
Depozitele de calciu si magneziu actioneaza impotriva carentei de saruri minerale. Magneziul ajuta la cresterea capacitatii de rezistenta a organismului, de concentrare si are un rol important in coordonarea dintre muschi si sistemul nervos. Studiile arata ca persoanele care consuma apa bogata in calciu si magneziu pot reduce riscul unui atac cerebral sau de cord cu 10%
Sulfatii ii confera virtuti diuretice si laxative. Potasiul joaca un rol important, ajutand la prevenirea deshidratarii si a retentiei de lichide. Toate aceste substante sunt stimulente ale muschilor si a sistemului nervos, coaguleaza san­gele in cazul producerii de rani deschise si asigura transportul oxigenul.
Apele minerale pot fi folosite in cure interne si externe.
Acestea vindeca sau amelioreaza bolile digestive, normalizeaza functiile gastrointestinale, actioneaza in procesele inflamatorii ale aparatului uro-genital.
Apele carbogazoase sunt un stimulent, imbunatatind peristaltismul stomacului si intestinului, maresc sau scad, dupa caz, aciditatea gastrica, stimuleaza circulatia la nivelul stomacului si al ficatului.
O alta funcţie de maxima importanta a apelor minerale este lichidarea foamei de oxigen la nivelul ţesuturilor, ameliorând rezistenta organismului la boli
Calităţile apei minerale sunt tot mai apreciate si de către producătorii de cosmetice. Ele ajuta la hidratarea, hranirea si mineralizarea corespunzătoare a pielii si pe aceasta cale a întregului organism.