Municipiul începe să arate din nou ca după bombardamente

Starea drumurilor din municipiul Satu Mare este tot mai proastă pe zi ce trece. În carosabil au apărut adevărate cratere, spre disperarea şoferilor care au fost nevoiţi să treacă pe la service-uri. Mai mult decât atât, şi mult aşteptata asfaltare a drumului Careiului, se arată a fi una dezastruoasă, în condiţiile în care s-au făcut cârpeli la câteva zile de la turnarea primului asflat.

Dacă în ultimii doi ani se poate spune că drumurile din municipiul Satu Mare au fost cât de cât acceptabile, acum totul pare să se schimbe. Nici nu a venit iarna că au apărut mari probleme în unele zone. Nervii şoferilor sunt întinşi la maximum şi există sentimentul că nimeni nu-i bagă în seamă, atâta vreme cât nu există vreo reacţie a autorităţii locale.

Cum ne aflăm în pre-campanie electorală, unul din pretendenţii la fotoliul de edil, Adrian Cozma, a şi speculat momentul şi a ieşit la atac.

În momentul de față după aproximativ o săptămână, două de la asfaltarea acelui drum deja s-au plombat gropi. Există porțiuni de câte 5-10 metri care au fost scoase și înlocuite cu asfalt nou. Asfaltul efectiv se macină, întreaga porțiune de asfalt este compromisă. Costurile acestor lucrări sunt în jur de 3 milioane de euro. Cu 3 milioane de euro se face aproximativ un km de autostradă. Această societate, care de ani buni căpușează bugetul județului și a Primăriei Satu Mare, trebuie să răspundă în fața cetățenilor”, a declarat Adrian Cozma, într-o conferinţă de presă.

Prin urmare, consilierul județean a lansat un mesaj public către Primăria Satu Mare.

Lansez un mesaj public Primăriei Satu Mare să ne spună dacă acea lucrare va fi recepționată în această formă. Sigur suntem conștienți că urmează un strat de uzură peste acea porțiune și drumul va arăta exact cum arată șoseaua de ocolire Lazuri – Petea. La foarte puțin timp de când a fost inaugurată cu surle și trâmbițe de către conducerea Primăriei și a Consiliului Județean, acum e plină de gropi. Sunt părtași în egală măsură la acest jaf al banului public. Lucrări de proastă calitate, recepții făcute din birou iar comisia de recepție va trebui să facă public rezultatul după recepționarea acestei lucrări de nici mai mult, nici mai puțin de 3 milioane de euro, câștigată de Tehnic Asist. Uitați-vă unde sunt banii publici într-un asfalt turnat de două săptămâni. Să le fie rușine și celor de la primărie și societății”, a spus Cozma.

Nu că nu ar avea dreptate, dar totuşi nu trebuie uitat faptul că Adrian Cozma se află în campanie internă în PNL. Altfel, e greu de crezut că ar fi avut vreo reacţie publică.

Lazuri-2

Nici conducerea Consiliului Județean Satu Mare nu a scăpat de criticile consilierului, astfel că acesta a mai abordat un alt subiect dar de data această cu privire la participarea reprezentanților Consiliului Județean la târgurile internaționale, afirmând că s-au făcut ”plimbări din banii sătmărenilor și fără niciun rezultat”.

Nu am văzut niciun rezultat după aceste deplasări. Care a fost rezultatul după Târgul de Turism din Israel? Aștept un răspuns din partea Consiliului Județean. Care a fost rezultatul? Ce lobby s-a făcut pentru județul Satu Mare? Nu este normal ca zeci și sute de mii de lei din banii sătmărenilor să fie cheltuiți pe plimbări. Această administrație locală și județeană trebuie să plece, s-a dovedit a fi repetentă la capitolul administrație. Totul pentru partid, pentru ei și nimic pentru sătmăreni. Asta este politica cu care ne-a obișnuit această administrație PSD”, a încheiat Adrian Cozma.

Poza-Careiului-7

Dincolo de demagogia politicienilor, cei aleşi ar trebui să acordee mai multă atenţie acestor lucrări, iar acolo unde responsabilii de lucrări constată că aceste nu sunt corect efectuate să se ia măsuri care să fie şi comunicate sătmărenilor. În caz contrar, există cel puţin sentimentul că aleşilor nu le pasă sau că ar fi anumite interese.