Nici nu a început campania electorală, încă nici nu se știu toți candidații la prezidențiale că deja la Satu Mare a și avut loc o ciocnire între conducerea Primăriei și opoziția ACL. oliția Locală a amendat reprezentanții ACL Satu Mare pentru că și-au amplasat corturi pe domeniul public fără să aibă autorizaţie de la Primărie. Liderii PDL îl acuză pe primarul Dorel Coica de faptul că în mod voit nu le eliberează această autorizaţie, în vreme ce edilul le răspunde că autorizaţia este semnată, trebuie doar ridicată de la Primărie.

 

Preşedintele PDL Satu Mare, Petre Mureşan, secretarul general Sorin Ghilea şi preşedintele PNL Satu M,are, deputatul Romeo Nicoară, au susţinut declaraţii de presă la cortul amplasat în faţa restaurantului Lotus, unde reprezentanţii ACL au fost amendaţi de agenţii Poliţiei Locale pentru că nu puteau prezenta autorizaţia. Chiar în acest timp, doi agenţi au trecut prin zonă şi nu s-au oprit să dea nici un detaliu, spunându-le celor de la ACL că îi vor amenda atâta vreme cât nu vor avea autorizaţia.

Liderul PDL, Petre Mureşan, şi-a exprimat revolta, cu atât mai mult cu cât cererea de autorizare a fost depusă la Primăria Satu Mare în 21 august şi nu a primit nici un răspuns.

“În 21 august a fost depusă o cerere către Primărie. Intenţionăm să montăm trei corturi provizorii pentru strângerea de semnături în favoarea candidatului ACL, Klaus Iohannis. Până în prezent nu am primit de la d-l primar Dorel Coica aprobarea pentru solicitarea depusă, ba mai mult, doar astăzi am primit două amenzi. Îmi pun întrebarea, în Ţara lui Papură Vodă, se lucrează cu două măsuri? Pentru că PSD deja îşi montează corturile”, a afirmat Petre Mureşan.

În opinia sa, agenții Poliției Locale au fost trimiși să amendeze ACL şi să obstrucţioneze strângerea de semnături.

Preşedintele PNL Satu Mare, deputatul Romeo Nicoară, consideră această măsură un abuz.

cort2

“Acesta este stilul prin care PSD arată că face politică, politica aceasta a pumnului în gură, politica obstrucţionării desfăşurării unui act democratic. Împiedicarea strângerii de semnături este un abuz”, a spus deputatul.

De cealaltă parte, primarul Dorel Coica susţine că nu a boicotat cu nimic această acţiune, din moment ce ACL are autorizaţia eliberată.

„Trebuie doar să şi-o ridice de la Primărie. Vor să o să le-o duc eu personal? Am aprobat toate solicitările partidelor, se poate verifica la Primărie”, a spus Coica.