Cel mai controversat caz al momentul, cel al patronului firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, s-a aflat pe prima pagină în media româească. Legăturile acestui caz cu Satu Mare sunt de-a dreptul incredibile. Procurorul este sătmărean, probabil cel mai bun pe care l-a dat Sătmarul, iar unul din martorii cheie este tot din Satu Mare, o femeie care a ajuns printre primii la locul accidentului.

  Moarte anchetată de un procuror sătmărean

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa, duminică seară, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca, au anunţat surse din rândul poliţiştilor, accidentul fiind semnalat în jurul orei 19.30. Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată.

Dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie și este anchetat de procurorul sătmărean Romulus Varga.

“Dosarul va fi preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea domnului procuror Romulus Varga. Un procuror de la parchetul local s-a deplasat la faţa locului pentru a participa la cercetări. Autoturismul a fost ridicat şi dus la sediul IPJ Ilfov. Toata probele ridicate de la faţa locului au fost conservate”, a declarat Procurorul General al României, Augustin Lazăr.

Procurorul Romulus Varga, cel care va investiga accidentul în urma căruia a decedat patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, este din Satu Mare, și este unul dintre magistraţii care se instrumentează dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, în care societatea lui Dan Condrea a fost pusă sub învinuire.

 

O sătmăreancă, martor cheie

O femeie născută la Satu Mare, dar care acum este căsătorită și trăiește în București, dezminte în totalitate speculațiile apărute în presă în cazul morții patronului de la Hexi Pharma, Dan Condrea. Este vorba despre Gabriela Monica Pelin, care a postat recent două mesaje pe contul său de Facebook prin care spune că este prima care a ajuns la locul accidentului.

În prima postare, datată pe 23 mai, Gabriela Monica spune:

”Moartea lui Dan Condrea prea multe minciuni!! Eu am fost femeia sofer care a ajuns la nici 2-3 minute la fața locului, am coborât deoarece am văzut cum zburau bucăți din autoturism pe șosea și mașina derapase de pe șosea. Am sunat la 112 și am căutat supraviețuitori împreună cu biciglistul, dar când i-am arătat victima a spus că nu se poate apropia că i sa făcut rău. Am continuat să caut singură pe lângă autoturism si l-am descoperit sub fiarele contorsionate cu fata în jos, dar nu mai respira”.

În cea de a doua postare, datată pe 24 mai, sătmăreanca dezminte vehement speculații apărute în presă cum că victima nu ar fi Dan Condrea.

Alături de acest comentariu, Gabriela Monica a postat și câteva fotografii făcute chiar de ea de la locul accidentului. 

Si iar minciuni si ipoteze false la adresa lui Dan Condrea!!!! Sigur era el. L-am gasit greu in iarba mare si la cativa metri era portofelul plin de țărână si primul instinct a fost sa găsesc un act de identitate sa vad daca este din zona, dar am gasit doar permisul de conducere si am citit numele si CNP-ul văzând ca este aproape de varsta mea, m-am gandit sa nu aibe copii sau pe cineva in masina. Am cautat dar nu se vedea nimic nici printre fiare nici in iarba f mare. Asta ca sa inteleaga poporul ca nu aveau cum sa ajungă actele patronului Hexi Pharma la locul accidentului cum ca n ar fi fost el. Fata nu i-am văzut-o deoarece când l-am zarit sub fiare era cu fata îngropată in pământ lângă masina. În fond, nimeni nu are dreptul sa ia viata cuiva!! Ma oripileaza si acum la aceasta ora multele speculatii care se fac dar si minciunile spuse unei tari întregi. Acel om nu avea 150 la ora si l-am văzut cum a dispărut de pe carosabil! Era tot timpul in contact vizual in fata mea la 300-400 m. Ganditi-va ca am ajuns la 2 -3 min la locul cu pricina. Încă zburau piese pe carosabil si iesea fum din masina”.

Postările sătmărencei de pe contul său de Facebook fac, într-o oarecare măsură, lumină în cazul morții patronului Hexi Pharma. Ar putea fi martorul cheie în acest caz.