Concurs de frumusețe

International Dog Show a a avut loc sâmbătă și duminică la Satu Mare. Ca în fiecare an, expoziția a fost una foarte bine organizată, sute de participanţi din mai multe ţări întrecându-se pentru titluri care le dau drept de reproducţie la patrupede şi cresc valoarea puilor.Competiţia a fost una foarte mare.

 Sâmbătă, încă de la primele ore ale dimineții au fost înscriși 679 câini la CAC (Certificat de aptitutidini pentru campionat) și 752 la CACIB (Certificat de Aptitudini pentru Campionat Internaţional de Frumuseţe).

Câinii au fost duși antrenați, pregătiți, cosmetizați pentru cele două competiții și obținerea certificatelor de aptitudini. Spre deosebire de stăpânii lor, plini de emoții și mai agitați decât animalul de companie, câinii au așteptat pașnici intrarea în ring, lăsându-se mângâiați, fotografiați și îmbrățișați de copiii spectatori.

În prima zi a International Dog Show s-au desfășurat mai multe concursuri cum ar fi: Best Handler, câștigat de o tânără cu un Schnauzer pitic alb, competiția “Cel mai frumos ciobănesc românesc” – câștigată de Ciobănescul Românesc Mioritic, Concursul Perechilor – câștigat de o pereche de Border Collie. La competiția Best in Show CAC, best junior a fost câștigat de Golden retriver, iar titlul de Best in Show CAC a fost atribuit unui minunat exemplar din rasa Terranova.

Rasele de câini câștigătoare în Best in Show CACIB, pe grupe, au fost: Grupa1 – Border Collie, Grupa 2 – Leonberger, Grupa 3 – West Highland White Terrier, Grupa 4 – Teckel Standard cu păr neted, Grupa 5 – Akita American, Grupa 6 – Basset, Grupa 7 – Pointer englez, Grupa 8 – Flat coated retriever, Grupa 9 – Apso, Grupa 10 – Whippet.

Categoria Best in Show Baby a fost câștigată de Akita, Best in Show Junior a fost câștigată de un exemplar din rasa Husky Siberian, iar titlul de Best in Show Veteran a fost atribuit unui Keerry Blue Terrier.

Titlul de Best in Show CACIB de sâmbătă a fost câștigat de un câine din rasa Lhasa Apso, urmat de rasa Leonberger și Pointer englez.

 

Cel mai frumos câine al expoziției, un golden retriever din Budapesta

În cea de-a doua zi, la International Dog Show Satu Mare au participat 739 exemplare de câini. Ultima zi a expoziției a avut succes, a avut parte de vreme însorită, mult public și competiții finale, atât pe grupe de câini cât și Supreme Best in Show.

La fel ca și în prima zi de campionat, s-au desfășurat concursurile pe grupe la CACIB, rasele câștigătoare fiind: Grupa 1 – Ciobănesc Elvețian alb, Grupa 2– Terra Nova, Grupa 3– American Staffordshire Terrier, Grupa 4 – Miniature Teckel cu păr scurt, Grupa 5 – Akita American, Grupa 6 – Basset Hound, Grupa 7 – Setter Irlandez roșu, Grupa 8 – Cocker American, Grupa 9 – Lhasa Apso, Grupa 10 – Piccolo Levriero Italiano.

Best in Show Baby a fost desemnat un exemplar din rasa Shih Tzu. Titlul de Best in Show Puppy a fost acordat unui Ciobănesc Mioritic.

Best Junior la International Dog Show 2015 a fost câștigat de un extraordinar exemplar din rasa Golden Retriever, iar Best in Show Veteran a fost desemnat un Siberian Husky.

La categoria Cel mai frumos câine al zilei de la International Dog Show au intrat în competiție toți câinii situați pe locurile I din grupe, iar câștigător a fost declarat exemplarul din rasa Basset Hound.

Astfel, la Supreme Best in Show au intrat în competiție cei mai frumoși câini din expozițiile celor două zile de concurs. Doctorul Molnar Zsolt, preşedintele Asociaţiei Chinologice Satu Mare, a arbitrat Supreme Best in Show, și a avut de ales între rasele: Golden Retriever, Terra Nova, Lhasa Apso, Schnauzer pitic negru, Basset Hound și Barzoi, clasat pe locul 2, deoarece câștigătorul Piccolo Levriero Italiano nu s-a mai prezentat la concursul final, fapt pentru care i se vor retrage toate titlurile câștigate la Satu Mare.

Titlul de Supreme Best in Show a fost câștigat de Golden Retriever, un câine în vârsta de 1 an, din Budapesta, pe care îl cheamă Dome. 

 

Un teckel din Baia Mare, câștigător la concursul local

Totodată a avut loc și conconsursul ”Cel mai frumos câine din Satu Mare”. Surprinzător, titlul a ajuns la un câine din Baia Mare.

În aplauzele sătmărenilor prezenți la expoziția de câini, au defilat rasele: Ciobănesc german, Ciobănesc de Asia Centrală, Jack Russel Terrier, Dalmațian, Teckel standard cu păr scurt și Brac German.

Arbitrul de ring a decis ca titlul de Cel mai frumos câine din Satu Mare să fie atribuit unui exemplar din rasa Teckel standard cu păr scurt, urmat de Ciobănescul german și pe locul trei s-a clasat câinele din rasa Jack Russel Terrier.

Teckelul standard cu păr scurt este din Baia Mare, are vârsta de 2,5 ani și îl cheamă Zoldachs Jolly Jocker. Minunatul teckel deține și titlul de campion mondial. Câinele și proprietarii sunt din Baia Mare dar au decis să se înscrie în Asociația Chinologică din Satu Mare, datorită profesionalismului de care dau dovadă membrii asociației sătmărene în organizarea anuală a unor astfel de expoziții.

Stau în Baia Mare. M-am înscris la Satu Mare pentru că banii mei de cotizație vreau să meargă într-o asociație unde se face chinologie și se organizează o expoziție frumoasă. Aici vin cu plăcere, mă simt bine și te simți apreciat. Sunt crescător de teckel, iar câinele meu este rezultatul muncii mele de 10 ani”, a declarat proprietara Majoros Eva.