Sătmăreanul Rafael Varga l-a făcut să plângă pe Ştefan Bănică Jr.

Un adolescent sătmărean de 16 ani, crescut la casa de copii, a reuşit să-l facă să plângă pe Ştefan Bănică Jr, unul dintre cei mai duri juraţi din Romania de la concursul X Factor. Starul a fost cucerit total de Rafael Varga care a reuşit să îi smulgă câteva lacrimi în faţa camerelor de filmat.

Plin de sensibilitate, Rafaelo a reuşit să le transmită o puternică emoţie tuturor celor prezenţi în sala de audiţii a concursului. Nu i-a venit să creadă că îi vede atât de aproape pe juraţi şi a izbucnit în lacrimi, moment în care Ştefan Bănică a pornit către el pe scenă şi l-a îmbrăţişat.

„Să ştii că eu nu vin prea des pe scena, la concurenţi”, i-a spus juratul X Factor lui Rafaelo, încurajându-l să le spună tuturor povestea lui. Astfel, juraţii au aflat că viaţa nu a fost tocmai blândă cu el, fiind abandonat încă de mic, tânărul trăieşte la o casă de copii din Satu Mare.

Printre piesele pregătite de Rafaelo pentru concurs s-a numărat şi una din repertoriul tatălui lui Ştefan Bănică „Cum am ajuns să te iubesc”, iar în momentul interpretării sale, rock-starul a avut pentru prima oara lacrimi în ochi în concurs: „complexitatea asta de sentimente nu am mai văzut-o până acum”, i-a spus Ştefan Bănică.

Rafaelo Varga provine din Centrul de Plasament al Copilului Roua din Hurezu Mare şi este elev în clasa a IX-a la Liceul Nicolae Steihardt din Satu Mare. Talentul lui Rafaelo a fost descoperit şi încurajat de către Eugenia Ardelean – director general adjunct la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din Satu Mare ( DGASPC), cu ocazia Zilelor Porţilor Deschise, care au avut loc în 2013 la Centrul de Plasament al Copilului Roua din Hurezu Mare. Pentru audiţiile de la Cluj, Rafaelo a fost pregătit de prof. de muzică Sorin Berindei de la Cercul de muzică uşoară de la Palatul Copiilor din Satu Mare. Pentru preselecţiile şi audiţiile de la Bucureşti, Rafaelo s-a pregătit cu Florin Gavriş de la studioul de înregistrări audio Leno Studio.

După succesul de la Cluj, o echipă de filmare de la televiziunea Antena 1 a venit la Satu Mare pentru a realiza un filmuleţ despre Rafaelo, pentru concursul X FACTOR 2014. Filmările au fost realizate la Centrul de Plasament al Copilului ROUA din Hurezu Mare, la sediul DGASPC şi în Gara CFR Satu Mare.

Rafaelo a participat pentru prima dată la Concursul pop-rock Muzica Inimii Mele – ediţia a VII-a, care a avut loc în data de 21.11.2013 la Filarmonica de stat Dinu Lipatti din Satu Mare. În urma acestui concurs el a obţinut un premiu de debut şi o menţiune. Ulterior a participat la diverse spectacole organizate de administraţiile publice locale: de 1 Iunie, cu ocazia Zilelor municipiului şi judeţului Satu Mare şi a comunelor Odoreu şi Vetiş 2014.