Unele sectoare sunt de-a dreptul impracticabile

Sătmărenii se pregătesc de proteste,

Situaţia de pe drumurile judeţene este tot mai dezastruoasă pe zi ce trece. Unele drumuri impacticabile sunt chiar în municipiul Satu Mare, într-o zonă industrială, unde sunt zeci de maşini grele care circulă zilnic. Revolta oamenilor este tot mai mare. A fost deja un protest, însă oamenii nu se opresc aici. Ei ameninţă că vor bloca drumuri deoarece îşi distrug maşinile şi pierd ore întregi pe drumuri. În tot acest timp, autorităţile se scuză cu licitaţii.

 

Panou cu “fraierii” care plătesc impozite de 80.000 de euro

 

Cetățenii și agenții economici de pe strada Depozitelor din municipiul Satu Mare au ajuns în pragul disperării din cauza felului în care arată drumul. Încercând să atragă atenția autorităților și a opiniei publice asupra problemei cu care aceștia se confruntă, cineva a amplasat aici o tăbliță pe care scrie negru pe alb următorul mesaj:

”Această stradă este a Primăriei pentru care (fraierii) plătesc peste 80.000 de euro anual taxe și impozite”.

Și oamenii de aici au dreptate. Strada arată exact ca și după un bombardament, plină de gropi și denivelări.

”De trei ani nimeni nu a făcut nimic pe această stradă. Ne rupem mașinile pe aici. Nu știu cine a pus acel panou, dar foarte bine a făcut. Poate vede cineva cum arată strada Depozitelor. Altfel, nu avem nicio șansă”, a declarat unul dintre cetățeni.

Pe strada Depozitelor, în cea mai mare parte a ei, se află agenți economici și doar câteva case. Este destul de intens circulată însă este improprie traficului auto

 

Drumul spre Lucăceni, ca pe Lună

Cetățenii din localitățile Cămin, Lucăceni și Berveni amenință că vor protesta în stradă dacă nu se iau măsuri, fiind nemulțumiți de starea jalnică în care se află DJ 108M Tășnad – Berveni.

”Ce se întâmplă cu drumul dintre Cămin și Berveni e dezastru. Aveți cuvântul meu că voi chema televiziunea națională, căci așa ceva nu se poate. Din cauza gropilor, îți trebuiesc 25-30 de minute ca să ajungi din Berveni până în Carei. Rușine!”, a declarat pentru un cetățean din satul Lucăceni.

Firma care a câștigat licitația de reabilitare a DJ 108M Tășnad- Berveni a decopertat tronsonul dintre Berveni și Cămin, apoi și-a mutat utilajele pe tronsoanele din zona Tășnadului. Ploile din ultima perioadă au adâncit și mai mult gropile, drumul devenind impracticabil.

Aceeași firmă a promis că se va apuca de lucru în zona Berveni- Cămin încă în cursul săptămânii trecute, însă nu s-a ținut de promisiune, a declarat pentru cotidianul Friss Ujsag primarul comunei Cămin, Suto Imre.

”Era vorba ca executantul să aștearnă cel puțin un strat de piatră spartă pentru a acoperi gropile. Însă la sfârșitul săptămânii trecute, reprezentanții firmei clujene nici măcar nu au mai răspuns apelurilor”, a adăugat primarul Suto Imre.

Acum drumul este într-o stare deplorabilă, iar în urma ploilor este impracticabil, așa dupoă cum se vede în imaginile postate pe Facebook și Youtube de cetățenii din zonă.

Unii dintre ei chiar amenință cu organizarea unor acțiuni de protest în speranța că se va schimba ceva.

 

Podul Decebal, reparat la câteva zile după asfaltare

Nici nu s-au finalizat lucrările pe podul Decebal din municipiul Satu Mare că deja a și început să se strice asfaltul. După ploile din ultimele zile, în apropierea scărilor dinspre Burdea și-a făcut apariția prima groapă.

Probabil că ea este acolo de mai multe zile, însă a fost bine mascată de apa de ploaie.

Groapa, care se pare că și-a făcut apariția într-o zonă în care asfaltul nu pare a fi de buna calitate, a apărut încă înainte de a îngheța.

Nici nu vrem să ne gândim ce se va întâmpla când vor fi înregistrate primele temperaturi sub limita înghețului.

O altă groapă își face treptat loc în carobil imediat după rampa de urcare pe pod dinspre Finanțe. Și poate că vor mai apărea câteva, cu timpul.

În tot acest timp, pietonii sunt nevoiți să facă slalom printre băltoacele de apă care au rămas în urma ploilor pe trotuarul neterminat de pe partea dreaptă dinspre Finanțe spre Burdea.