Termenul de execuţie este de 18 luni, iar valoarea lucrării de 50 milioane leiî

Drumul judeţean 191 Marghita-Tăşnad va fi reabilitat în următoarele 18 luni, predarea amplasamentului către antreprenorul S.C Selina S.R.L având loc la Primăria Tăşnad în prezenţa oficialităţilor din judeţele Satu Mare şi Bihor.

Proiectul a pornit de la încheierea acordului de parteneriat între cele patru unităţi teritoriale care sunt asociate, mai exact, judeţul Satu Mare, judeţul Bihor, oraşul Tăşnad şi Marghita şi are în vedere reabilitarea unui tronson de drum pe o lungime de 27,2 km, drum care face legătura cu judeţul Bihor, legătură importantă între Marghita şi Tăşnad şi totodată pentru judeţul Satu Mare. Din lungimea totală de 27,264 km, tronsoanele de drum de 2,15 km e în municipiul Marghita, 16,059 km e pe teritoriul judeţului Bihor, 6,84 km e pe teritoriul judeţului Satu Mare şi 2,215 km e în oraşul Tăşnad.

Potrivit primarului oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca, pentru acest proiect s-a lucrat de foarte multă vreme iar speranţa acestuia este ca anul viitor, acest drum să fie inaugurat. Totodată a ţinut să îi ureze antreprenorului succes şi să aibă o colaborare bună.

”Parteneriatul dintre noi va fi unul foarte apropiat pentru că avem interesul ca acest drum să se reabiliteze cât mai repede, deoarece pentru Tăşnad, drumul face legătura cu staţiunea care este frecventată în sezonul estival de foarte mulţi turişti”, a declarat Vasile Mitraşca.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian ştef, prezent la predare a declarat că această investiţie este benefică întregului judeţ şi mai ales pentru că în viitor acest drum facilitează o legătură foarte bună cu autostrada Transilvania.

”Este o investiţie care este în beneficiul întregului judeţ, pentru că vorbim de o zonă turistică. Important este când vorbeşti despre turism să reuşeşti să faci ceva pentru infrastructură, pentru că degeaba ai o staţiune care s-a dezvoltat foarte frumos, dacă infrastructura lasă de dorit. Tocmai de aceea eu cred că această investiţie este importantă şi mai ales pentru judeţul Satu Mare, care în viitor va facilita o legătură foarte bună cu autostrada Transilvania”, a spus Adrian ştef.

Vicepreşedintele CJ Mircea Govor a cerut seriozitate atât din partea antreprenorului cât şi celor care efectuează lucrările.

Finanţarea reabilitării DJ 191 este realizată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 în valoare de 49.956.390,5 de lei fără TVA, cu o contribuţie de 2% din valoarea eligibilă, din partea asociaţilor, parteneri în acest proiect.