˝Sfânta Treime˝-Moişeni, singura mănăstire de maici cu biserică din lemn, din Ţara Oaşului îşi sărbătoreşte hramul, luni, 1 iunie, a doua zi de Rusalii.

Sfânta Liturghie va începe la ora 9.30  şi va fi oficiată de părintele arhimandrit Timotei, exarhul Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, însoţit de un sobor de preoţi.

Într-un decor natural încântător, la graniţa dintre Maramureş şi Ţara Oaşului, la ieşirea din Huta Certeze, în Moişeni, se află una dintre minunatele comori ale spiritului oşenimii, mănăstirea cu hramul ˝Sfânta Treime˝.

Biserica din lemn de brad, a cărei construcţie a început în 2004 şi al cărei ctitor a fost preotul Toma Bobiţă, plecat la cele veşnice anul trecut, este o construcţie în stil moldovenesc, aidoma a multe alte biserici din Făgăraş, Copşa Mică şi chiar de prin Dobrogea.

În tânăra istorie a mănăstirii, anul 2005 marchează începerea construcţiei chiliilor măicuţelor.

Având iniţial statut de schit monahal, în anul 2006, Mitropolia Ortodoxă a Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a ridicat aşezământul la rang de mănăstire.

Manastirea-Sf-Treime-Moiseni1

Ansamblul monahal ˝Sfânta Treime˝-Moişeni, dotat cu patru clopote, cuprinde astăzi biserica, cladirea monahală şi casa parohială.

În prezent, ˝Sfânta Treime˝ este o mănăstire de maici şi aici vieţuiesc 13 măicuţe iar stareţă este monahia Ieronima Selever.

˝Vă aşteptăm cu drag să ne păşiţi pragul şi să luaţi parte la marea sărbătoare a hramului mănăstirii noastre, luni, 1 iunie, de la ora 9.30 ˝- sunt cuvintele adresate vouă, cititorilor noştri fideli, de către părintele duhovnic Sebastian Rus, cel care ne-a furnizat şi informaţiile prezentate aici.