Femeia se află într-o situaţie disperată: este bolnavă şi nu are nimni grijă de ea

 

Scene incredibile petrecute pe str. Odoreului. După o viaţă plină de probleme şi necazuri, o sătmăreancă a ajuns să se mute în stradă. Cu tot cu mobilierul şi toate lucrurile pe care le are, sătmăreanca s-a instalat în faţa unei case de pe str. Odoreu. A dormit toată noaptea pe canapea sub cerul liber şi acum aşteaptă să vină cineva să o ajute. Vecinii spun că are probleme de natură psihică, dar asta nu înseamnăă că ar trebui abandonată şi de familie şi de societate.

femeie-mutata-pe-str-Odoreului-5a

Într-un oraş care se ţine european, cum este şi Satu Mare, femeia, trecută de a două vârstă, povestește cu lacrimi în ochi că nu are cine să o ajute și nu știe ce să facă, probabil că va mai dormi câteva nopți în stradă. Confuză, nu știe exact de ce s-a mutat chiar în stradă, spune doar că i-a fost frică de romi în locuinţa de pe Horea pe care a primit-o de la Primărie. Romii i-ar fi furat banii şi ar fi ameninţat-o. A chemat o autoutilitară de transport care i-a cărat toată averea pe str. Odoreului. Ea spune ba că i-a promis cineva de pe Odoreului că o să-i dea un loc unde să locuiască, doar că mai durează câteva zile, ba că vrea să cumpere casa în faţa căreia şi-a pus mobilierul. Întrebată dacă are bani de casă,nu dă un răspuns clar, ea ştie doar că ar trebui să primească bani.

Locatarii de pe str. Odoreului o cunosc pe femeie, spun că are probleme psihice și a fost sprijniită de către Primărie, care i-a oferit o locuință pe str. Horea. Ea a mai locuit pe str. Odoreului, dar a rămas pe drumuri după ce fiica sa i-a vândut casa, după care a plecat. Vecinii spun că a făcut-o pe bani mărunţi.

Femeia refuză să vorbească despre fată, spune că are doar un băiat, bolnav cu epilepsie, dar care nu are nici bani s-o sune şi că ar munci pe bani puţini.

Dincolo de drama în care a ajuns femeia, neavând o persoană care s-o ajute, cu atât mai mult cu cât este bolnavă, nicio instituţie a statului nu a căutat-o de când stă în drum.