Cum definesti stilul de muzica pe care il canti?

Cant muzica folk,dar nu este vorba de folk clasic, ci mai degraba un etno -pop folk.

 

Ce se intelege prin etno-pop folk? Exista o astfel de categorisire oficiala?

Etno se refera evident la influente dinspre zona folclorului iar pop se refera faptul ca vorbim totusi de un sunet modern nu ca la folkul clasic unde in foarte mare masura modul de prezentare al unei piese insemna solistu si chitara. Eu am sectie ritmica, percutie si vioara adaugata la orchestratia pieselor.

 

Carei categorii de public te adresezi prin muzica ta?

In primul rand iubitorilor de folk dar aici am o remarca de facut. Folkul clasic se adresa unui public intelectual, era un refugiu pe vremea partidului comunist, era mai usor de atins succesul cu muzica folk in acele vremuri. Folkul pe care il cant eu este mai putin pretentios daca pot sa ma exprim asa, si se preteaza la un public mai larg iubitor al acestui gen.

 

Ce ne poti spune despre publicul din ziua de azi? Cum il percepi?

Publicul este educat indirect practic de artistii, muzicienii momentului. Este multa imbulzeala pe scena muzicala, artistii se grabesc de multe ori, nu au rabdare sa se descopere pe sine, copiaza stilul unor formatii din strainatate, in special din spatiul anglo – american si ca atare prin extensie publicul a ajuns sa ingurgiteze fara pretentii si simt estetic, critic tot ceea ce vine de peste ocean.

 

Hobby, pasiune, arta, meserie? Care e descrierea cea mai apropiata din punctul tau de vedere al actului muzical?

Sunt de acord cu toate cele mentionate in afara ultimului cuvant, meserie. Nu exista asa ceva din punctul meu de vedere. Arta, talentul este un dar un har divin, trebuie sa o simti ca pe o dorinta launtrica nu e o decizie, asta doresc, asta ar fi bine sa fac pentru ca… asta am de facut…

 

Care e lucrul cel mai frumos pe lume, privind cu ochi de artist?

Cel mai frumos dar in acelasi timp cel mai greu de inteles este iubirea. Nici savantii nu au reusit sa-i desluseasca taina, doar poetii, artisitii au reusit in felul lor personal.

 

Am inteles ca inregistrezi un album? In ce faza se afla demersul acesta?

Mai am putin de lucru, inregistrarile le fac la un studio profesionist, dar nu va fi un album cu timbru ci un album pe care sa pot sa il ofer sa il asculte prietenilor, colegilor muzicieni, publicului satmarean. Piesele sunt compozitii proprii.

 

Cine te cunoaste stie ca ai si o alta pasiune interesanta, speciala? Daca doresti sa ne vorbesti putin despre ea?

Intr-adevar ma pasioneaza masinile de epoca. Nu e o pasiune facila dar merita. Cand ma pun la volanul unei astfel de masini, ma transpun parca in epoca vremii. In plus masinile de atunci se asamblau manual, nu sunt doua masini exact la identice precum cele din ziua de azi. Masinile de epoca au suflet, pe care il poti simtii ca pe o melodie.

A consemnat Edmund Franc