Președintele României Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara 6 aprilie 2016, la TVR, că a semnat decretul de numire a Laurei Kovesi la șefia parchetului anticoruptie, acesta urmând sa fie publicat în Monitorul Oficial. Dar hai să vedem declarația lui Iohannis privind reinvestirea Laurei Codruta Kovesi la conducerea DNA:
„În ceea ce o privește pe doamna Kovesi, pot să vă spun foarte clar că nu am niciun semn de întrebare și nicio îndoială.
Rezultatele obținute de DNA sunt impresionante. Ba mai mult pot să vă spun ca în această după-amiază am semnat decretul de numire a doamnei Kovesi pentru un nou man­dat de 3 ani în fruntea DNA.
Sunt foarte mulțumit de rezultate, sunt foarte mulțumit de abordare și am toată convingerea că DNA va continua în forță”.
A naibii coicidențe! În plin scandal de spionaj israelian, în care doi cetățeni israelieni sunt acuzați că au spart e-mailurile apropiaților șefei DNA, cău­tând informații com­pro­mi­ță­toa­re sau date despre activități de corupție în legătură cu a­ceasta.
Sau numirea a fost făcută tocmai în ziua în care dosarul faimos de anulare a unei sen­tințe definitive al președintelui referitor la casa din Sibiu a fost strămutat de la Brașov în Prahova, pe baza unor motive și explicații jenante și puerile care seamănă izbitor de mult cu ,,precedentul Rarinca”.
Pre­șe­dintele Iohannis nu a scos niciun cuvânt însă despre oamenii aruncați în pușcărie de DNA și apoi achitați definitiv sau despre practicile prin care procurorii calcă în picioare drepturile omului care au dus și duc mai departe la amenzi usturătoare date de CEDO și pe care noi toți românii adică statul român suntem obligați să le plătim, în contextul în care legea răspunderii magistrațiilor nu se vrea să fie făcută.
Sau despre practicile pro­curorilor care regizează ade­vărate spectacole mediatice prin care  defilează oameni cu cătușe umilindu-i in public, practici care nu au nimic in comun cu un stat democratic și care calcă în picioare drepturile omului. Cel mai recent caz fiind a primăriței Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.
Așadar, Laura Codruta Ko­vesi a primit încă un mandat de 3 ani in functia de procuror-sef al DNA și asta este lucrul cel mai important.
Klaus Johannis uită poate că şi Ponta a fost de acord cu numirea lui Kovesi în urma faimosului ,,pact” cu Băsescu şi iată acum este plimbat pe drept sau pe nedrept, nu se ştie, pe la Procuraturi şi Tribunale.
Bietul Johannis nu ştie ce îl aşteaptă cu casele, sau cu nişte retro­cedări și altele.
Nouă nu ne rămâne decât să trăim bine în ţara lucrului ,,bine făcut”….cu viteză americană şi cu tactică germană!
Și bineînțeles cu ,,guvernul meu” care s-a dovedit cel mai ineficient și nepregătit guvern din istoria României!
După părerea mea asistăm  la un adevărat joc de culise prin care se şantajează unii pe alţii ca să-şi păstreze “foncţiile” şi averile. Curat-murdar frate! Dacă asta o vrut “strada şi feisbucu”, asta avem…Îi doare undeva sau poate nici nu-i doare,  de noi, de poporul acesta ,,prost” cum ne cataloghează  mereu.

Andrei ARDELEANU