Atenţia mare la copii!

Două fete jucau Balena Albasstră, iar alta era să arunce în aer familia

Atenţie mare la copii. Jocurile mortale create de minţi bolnave intră în mintea copiilor şi îi determină să se sinucidă sau să facă tot felul de lucruri care au implicaţii grave asupra familiei. Zilele trecute au fost descoperite două surori care jucau Balena Albastră, dar şi o altă fetiţă care a primit mesaj prin alt joc să deschidă gazul noaptea dacă vrea să devină zână. Jocurile periculoase există pe internet şi sunt accesate de pe calculatoare, tablete şi telefoane. Aşadar, ar fi foarte bine să vă supavegheaţi atenţi copiii, mai ales dacă observaţi schimbări de comportament.

 

Două surori jucau Balena Albastră

Chiar dacă s-a speculat mult în ultima perioadă pe marginea Balenei Albastre, jocul care a băgat spaimă în părinți, au fost confirmate și primele două victime ale acestui joc la Satu Mare. Este vorba despre două surori, una dintre ele elevă de liceu, cealaltă elevă de școală gimnazială. Dacă nu erau depistate la timp, foarte probabil că s-ar fi ajuns la gesturi mult mai grave.

Primii care au văzut faptul că cele două fete sunt tăiate pe mâini au fost profesorii. Aceștia au anunțat Inspectoratul Școlar Județean a cărui conducere a organizat un amplu plan de salvare a celor două tinere. Echipe întregi de psihologi au lucrat cu cele două surori iar acum acestea sunt atent supravegheate.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare le atrage atenția părinților ca, în măsura în care este posibil, să blocheze accesul copiilor la site-urile care promovează jocul Balena Albastră.

Cele două fete au avut noroc și au putut fi salvate pentru că au fost observate la timp. Li se mai recomandă părinților să-și urmărească atent gesturile copiilor lor și dacă văd mutilări, fie ele și ușoare, pe brațe, să ia măsuri.

 

 

Alt joc periculos: Cum să devin zână?

După isteria creată de jocul Balena Albastră un alt joc mortal devine viral pe Facebook și crează panică la Satu Mare în rândul părinților, mai ales a celor care au fetițe. Este vorba despre jocul ”Cum pot să devin zână?”.

O mămică din Satu Mare a descoperit, în aceste zile, un joc foarte asemănător cu Balena Albastră, care se numește ”Cum pot să devin zână” și care era distribuit chiar și pe Facebook.

Când mămica sătmăreancă a deschis jocul și a văzut ce instrucțiuni i se dădeau unei fetița care își dorește să se transforme în zână a intrat în panică.

”I se cerea fetiței ca noaptea, după ce părinții ei dorm, să se ducă la aragaz și să dea drumul la gaz, dar fără să-l aprindă. I se spunea insistent să aibă mare grijă să nu fie observată și să nu dea foc la ochiul de la aragaz. Apoi i se spunea să se ducă să se culce liniștită și dimineața se va trezi zână”, descrie instrucțiunile date de ințiatorul jocului.

Practic, fetiței îi se cerea să/și ucidă toată familia. Iată cum sună exact textul instrucțiunilor.

“Vrei sa devii o zână? Acum este foarte simplu, nu trebuie decât să urmezi aceste instrucțiuni. La miezul noptii, atunci când toată lumea doarme, ridică-te din pat, dă roată camerei de trei ori și spune fraza magică. Ulterior, mergi la bucătărie, dar ai grijă ca nimeni să nu te observe, altfel magia nu își va face efectul. Deschide gazul de la toate arzătoarele aragazului, dar nu îl aprinde, nu vrei să te arzi nu? După ce ai făcut asta lasă ușa deschisă și mergi la culcare. Gazul magic va veni la tine, tu îl vei respira în somn, iar dimineața, când te vei trezi, vei observa că te-ai transformat în zână. Vei fi zâna focului!”

Sătmăreanca dorește să atragă atenția părinților să aibă mare grijă de ceea ce li se întâmplă în casă.