Azi m-am trezit cu o durere de cap insuportabilă pe care nu am căpătat-o uitându-mă fără ochelari la Acces Direct ci din cauza stresului.

Şefii mă pisează de vreo două săptămâni să le fac un raport privind activitatea mea zilnică şi nici până acum nu am reuşit să găsesc un titlu care să-mi placă.

˝Raport zilnic de activitate˝ e prea banal. În plus, raportul nici măcar nu e zilnic. Poate silnic! De aceea, mai potrivit mi se pare ˝Jurnal˝. Aşa e şi firesc. În primul rând că ˝raport˝ este un cuvânt cu o conotaţie cazonă, care îmi trezeşte amintiri deloc plăcute şi, în plus mă poate predispune şi la minciună. Da, ˝jurnal˝ este cea mai bună alegere! ˝Jurnalul unui sătmărean miop˝ este chiar titlul perfect!

Acum, că am găsit titlul, parcă mă simt un pic mai bine.

lep

Bine, bine dar cu ce zi să încep? Ştiu! Cu ziua în care Consiliul Local a aprobat toate propunerile de hotărâre ale Primăriei! Nu pot să uit ziua aceea! Ce discuţii calme, pline de înţelegere pentru eforturile de a asigura sătmărenilor o infrastructură modernă, adaptată la cerinţele unui trafic fluent care să contribuie la scăderea semnificativă a numărului de accidente…

Ce atmosferă de lucru, cât profesionalism în abordarea problemelor tehnice…

În consecinţă, în cel mai scurt timp vom avea al treilea pod    , în zona ştrandului, vom căuta cu lumânarea gropile din asfalt, clădirea Dacia va arăta la fel cum arăta odată hotelul Pannonia, troiţa de lemn din Centru, udată corespunzător de Apaserv va depăşi în înălţime Turnul Pompierilor iar circulaţia în zona centrală va fi atât de reglementată că ne va fi chiar jenă să mai circulăm pe acolo.

Cât despre grupurile politice reprezentate în Consiliul Local, numai cuvinte de lauda! Pentru a fi în ton cu primăvara au renunţat la culorile lor tradiţionale şi au devenit albi, albaştri, mov şi roz! Fireşte, au fost şi unii care au votat împotrivă sau s-au abţinut, să nu creadă cineva că au revenit vremurile de tristă amintire la Satu Mare dar, una peste alta, a fost o zi memorabilă!

Pe dioptria mea că aşa a fost! Nu credeţi? Vă dau un indiciu important: şedinţa s-a ţinut la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger” şi a fost susținută de un grup de elevi ai acestui liceu. În rolul consilierilor locali, cei 17 tineri sătmăreni au dezbătut proiecte de hotărâre reale în ceea ce privește municipiul Satu Mare.

Gata! Că iar mă ia durerea de cap! Parcă văd că şefii vor fi tot nemulţumiţi. Mai bine scriam despre cum am petrecut weekendul bătând la pas târgul “Produs de Cluj” unde zeci de producători și meșteșugari şi-au prezentat produsele tradiționale la standurile amplasate în pietonala Corneliu Coposu. Mulţi bani investiţi, multă lume curioasă, multă bere şi mulţi mici, muzică, ce mai, un fel de Sâmbră fără oi! Dacă vom face şi noi o asociaţie ˝Produs de Sătmar˝ mă înscriu şi eu, că e gratis! Cum ca ce? Ca producător tradiţional de pilule… gazetăreşti!

Un sătmărean miop