Un paradox al micilor partide este acela că ele fac întotdeauna mari fuziuni.

Așa s-au găsit la Sătmar, tusea și junghiul politichiei locale, două partide absolut inexistente care au fuzionat probabil în baza principiului că poate – poate, zero plus zero va da ceva – ceva după virgulă.

PP-DD a reprezentat la un moment dat un curent pornit pe bază de televiziune OTV.

În Sătmar a pus umărul la ridicarea filialei, celebrul Viorel Pintea, fost director la APIA, până nu a fost prins în flagrant delict, cu un mizilic de 3000 de euro, luare de mită. Așa e când nu te satură Dumnezeu, apăi uite ce poți păți!

Oareșce rezultate în alegerile locale din 2012 a avut pepededeaua și pe la noi, e drept, dar OTV, cu Dan Diaconescu cu tot, au fost închiși, așa că s-a dus și la noi dracului, toată rapița asta violetă.

Totuși, la conferința de presă, un anume domn Gheorghe Ștef, secretarul filialei județene PP-DD a anunțat că a mai rămas cu un viceprimar și opt consilieri locali, restul emigrând la partide ceva mai serioase.

Pe partea ailantă la UNPR, dom președinte nu a putut să prezinte vreun bilanț propriu, deoarece partidul mnealui nu prea are ce arăta la Satu Mare.

Noi știm, de altfel ca toată lumea, cu cine este frate domnul Opriș și mai știm ce cumplite bănuieli planează asupra domnului cu pricina, privind niște fulminante înregistrări audio, executate în timpul campaniei electorale prezidențiale din toamna anului trecut, e drept, nedovedite, sau poate nu știm noi exact.

Desigur, visele-s mărețe, Opriș și vede la Satu Mare un primar uneperist, dar asta a spus-o precis la caterincă, așa să mai dezmorțească atmosfera.

Cu ce se va schimba tabloul politic local după această impresionantă fuziune?

Normal, am pus iarăși o întrebare retorică: cu absolut dar cu absolut nimic!

Când nu ai structuri în teritoriu dar nici oameni care să știe să se ocupe de chestia asta destul de dubașe, oare ce pretenții realiste ai mai putea emite?

Jocul de-a v-ați ascunselea după partidele mai mari, ține cam cât musca atârnată de coada boului, că într-o zi, când nu vei mai putea oferi nimic, o să dispari prin zăhăstriile cele nemiloase ale anonimatului definitiv!

Ei, dar până la alegerile locale mai avem cam nouă luni, timp cât să faci și să naști un prunc dar în cazul acesta, dacă am început cu un paradox să încheiem tot cu unul: nici măcar nu va fi conceput copchilul că deja va și fi avortat!

 

Mai nou, incidentele în care sunt implicați polițiștii de la Rutieră se înmulțesc precum ciupercile după ploaie.

Un afacerist sătmărean originar de prin Batarci, unde iar este cunoscut ca un cal breaz, fu prins cu vreo 400 de litri de pălincă, tocmai prin județul Neamț.

A și tulit-o de la locul unde l-a oprit poliția dar nu pentru multă vreme, că fu capsat ca lumea.

Alt om de afaceri, de data asta din Satu Mare, la fel de rebel și de recalcitrant, cu avere dar și cu gură mult mai mare decât bătărceanul de mai sus, a fost, la rândul său, protagonistul unui alt incident, undeva pe drumul Careiului, în urma căruia un polițist a fost proiectat pe capota de lux a mașinii împricinatului.

Am observat și noi că oamenii ăștia cu bani, mai ales cei care i-au obținut prin Dumnezeu știe ce combinații, și au avut norocul de a nu fi prinși, (încă!) au un comportament mizerabil, de neam prost, jignind pe toată lumea.

Dacă în lumea asta, barometrul real ar fi fost banii și nu inteligența, astăzi nu am fi auzit de marii artiști, ori de marile genii ale tehnicii mondiale.

Numai că trebuie să te înarmezi cu infinită răbdare, să-l ierți pe mitocan în fiecare clipă, deși știi prea bine că nu merită asta.

Noi, ca buni creștini ce suntem, putem să răbdăm și să iertăm. Dar nu este cazul Poliției care e plătită să facă ordine și să-i pună pe mitocanii ăștia la punct, exact după cum scrie legea, nu să-i amendeze pe tinerii bicicliști, aflați la 50 de metri de casă, cum s-a întâmplat recent la Lucăceni, pentru că nu aveau asupra lor cartea de identitate.

Ta major Hendea din Carei a caligrafiat suav în procesul verbal ”idetitate”. Atâta știe, atâta scrie. Să vedem ce va scrie la raportul ministrului!

Dar să ne întoarcem al oile noastre, pardon la berbeci! Berbecul care a produs incident pe Careiului, nu este vreun tinerel căruia îi clocotesc hormonii, pe unde nici măcar nu te aștepți.

Cel puțin după cum arată în poză, pare un om așezat,un ins ajuns la vârsta înțeleptei maturități, deși faptele și actele sale nu prea sunt în concordanță cu cele de mai sus!

Acum hai să trecem și la berbecuți, dacă vrem să rămânem la specialitatea ovină.

Seară de seară, berbecuții ăștia, a se citi băiețași de bani gata cu bolizi ca lumea, dau ture extrem de zgomotoase prin Centrul Vechi al Sătmarului.

Mai nou, ei primesc replica unor motocicliști foarte furioși, care organizează întreceri infernale nocturne, pe Bulevardul Ion I C Brătianu și pe Calea Traian.

Faptul că aceste metehne cât se poate de periculoase nu au fost eradicate, îl demonstrează chiar aceste întâlniri la ceas de seară, netulburate, niciodată de nimeni.

Ar fi suficientă o razie de amploare, timp de o săptămână, iar berbecuții ăștia să fie tunși, sistematic!

Să vedeți cum s-ar rezolva problema, iar cetățenii orașului și-ar recăpăta liniștea mult dorită!

 

O problemă spinoasă ridicată de către Asociația Municipiilor din România este cea legată de modificarea Codului Fiscal, în sensul suprataxării clădirilor și terenurilor abandonate, precum și reintroducerea taxei hoteliere.

Noi credem că suprataxarea ar fi binevenită. Nu de puține ori trecem prin oraș și vedem diferența tragică dintre clădirile renovate și altele, lăsate în plata Domnului, mai ales cele de patrimoniu!

Nimeni nu mișcă un deget, ascunzându-se după o legislație aiuritoare și parcă îndreptată împotriva salvării patrimoniului material.

Proprietarii acestor adevărate ruine, când ar vedea că trebuie să plătească un impozit enorm, ar face orice ca să scape de aceste clădiri.

La rândul său, cumpărătorul va ști că nu e de joacă și va face tot posibilul să renoveze clădirea cu pricina, unde mai pui că, dacă tot a cumpărat ieftin un imobil, îi vor rămâne mai mulți bani pentru renovare!

Simplu ca bună ziua pentru oricine dar nu și pentru parlamentarii care – în incompetența, indolența și nemernicia lor – au respins aceste măsuri.

Taxa hotelieră, pe care o plătim în orice țară civilizată a lumii, pentru a susține promovarea turismului local, o sumă până la urmă, infimă pentru un turist dar importantă pentru bugetul unei comunități, a fost anulată și ea, spre nemulțumirea edililor din municipiile României.

După cum vedeți, sunt lucruri pe care o lege înțeleaptă ar putea să le rezolve, fără nici un efort financiar din partea statului dar probabil că aleșii noștri când aud că nu le pică nimic, atunci bistoș că vor vota cu toată hotărârea, contra!

 

Partid în plus, fără puls!