Din 1990 încoace, aceasta a fost cea mai liniștită campanie electorală!

Deci, se poate și fără circăraia aceea imensă, fără bannere, mash-uri, trash-uri, pixuri, fixuri, pungi, găleți frumos dichisite, ace, brice și carice.

Dar să depănăm câteva mici povestioare, până încă mai sunt proaspete!

Ați văzut filmul acela, ”Bubuială în Bronx”? Ei,nu-i nici un bai dacă l-ați pierdut, este destul să vedeți cam ce urmează pe la Primăria din Păulești, unde de data asta, nu i-au mai ieșit socotelile, hunțutului de Ioșka, fost primar vreo cinci mandate!

Zenoviul s-a dovedit ceva mai ager și a reușit să determine niște inși de pe culoarul maghiar să candideze, fărâmițând astfel, șansele omului lui Ioșka.

Strategia nu a fost rea deloc, și se vede treaba că atunci când rigoarea contabilă se împletește cu flerul electoral, rezultatele bune pot să apară chiar și acolo, unde nimeni nu mai credea că poate avea loc o minune!

Cu ceva vreme în urmă, copreședinta PNL, una Imola, i-a băgat în spate jungherul trădării lui Zenoviu, exact când acesta se aștepta cel mai puțin, fiind convinsă că această trădare îi va aduce un post mai călduț pe la Primărie, lucru care, de altfel, s-a și petrecut, ea fiind recompensată cu postul de consilier al primarului.

Numai că socoteala din târg nu prea s-a potrivit cu cea din Păulești și Imoluța, acum merge fuguța din Primărie, exact așa cum a venit! Iar a calculat aiurea, fata asta!

Ei, dar s-o lăsăm pe doamnă în boii ei și să ne întoarcem la scriptele Primăriei, pe care, dacă le va lua la puricat cu contabilicească rigoare, Zenoviu multe și absolut deloc mărunte, va mai găsi.

Lejer îngrozită este și secretara Primăriei și acum nu știe  cum să dea bir cu fugiții, la rândul ei.

Se pare că de câteva nopți, mare parte din angajații Primăriei Păulești au o viață întocmai tablei de șah: adică nopți albe și zile negre!

No, acum numa să vedem ce va scoate la iveală noul primar de la Păulești, ca să avem și noi niște subiecte țapene, ținute atâția ani sub preș!

 

La Pomi s-a întâmplat o chestie absolut halucinantă: candidatul ALDE a pierdut la o diferență de două (!!!) voturi, după ce voturile au fost numărate și răsnumărate, de cel puțin de opt ori, iar fericitul câștigător a fost reprezentantul PNL!

Dar stați că povestea nu-i gata! La fix 18 voturi de al doilea clasat s-a aflat candidata PSD, de zici că pomnenii, au trasat cu precizie geometrică împărțeala puterii!

Zis-am noi că un vot schimbă tot? Că dacă unul din alegători vota cu ăla de la ALDE, aveam o egalitate perfectă, așa cums-a mai întâmplat prin țară!

Dar vorba unui bade de pe acolo: ”thewinnertakes it all”, așa că nu ai ce-i face și pace!

O surpriză vine și de la Crucișor, unde primarul Florinel, plictisit poate de atâta tevatură, l-a lăsat pe vicele Romi Coza să ia Primăria, nude alta, dar fostul vice a candidat de nenumărate ori împotriva lui Florinel și tot degeaba!

Până la urmă, este și o chestie de fair play, și hâtru cum îl știm, Florinel i-o fi zis lui Romi: ”Hai mă și tu, că uite îmbătrânești în Primărie și nu ai prins încă gustul puterii depline”!

La Odoreu a fost un țircus cum numai primarul de aici știe să facă: cică în sâmbătă de dinaintea alegerilor, s-a luat la harță cu un observator la alegeri, pe care îl cunoaștem cu toții că e sătmărean de-al nostru, i-a rupt acreditarea și l-ar fi bruscat.

Acuma o dată, Mitică Pop, chiar nu știe cu cine s-a pus: observatorul nostru este de profesie jurist și încă unul bun, care cunoaște toate chichițele avocățești până în detaliu și bistoș nu o să lase lucrurile în coadă de pește, că deja i-a și trântit lui nenea Miti, o mândreață de plângere penală și iaca, s-a ales primarul din Odoreu cu încă un dosar de urmărire penală, de parcă nu ar fi avut și așa, destule!

Cum s-or găta tăte nebuniile aieste, nu avem de unde să știm dar țineți minte cum a fost înhățat Al Capone, în vremea prohibiției americane?

Nu pentru nenumăratele sale crime executate la comandă, ci pentru o biată și aproape nevinovată evaziune fiscală! Și o stat la bulău, câțiva ani buni! Aviz amatorilor!

 

No apoi încă una și gata! Să vedeți ce s-a întâmplat la Botiz!

După ce fostul primar, Iosif Roca a trecut în mod fulgerător la cele veșnice, viceprimarul Ioan Mureșan a rămas să ducă la bun sfârșit mandatul acestuia.

Prin fuziune, amândoi au ajuns din pedeliști, peneliști!

Vicele, desigur, voia să candideze pe listele PNL, că doară era membru marcant al acestui partid!

Cineva din conducerea județeană nu a văzut cu ochi buni această candidatură, poate că nu-i dădea nicio șansă viceprimarului, așa că fain frumos, acesta o fost țâpat din partid, și în locul a fost adus un anume Buier, fix de la PSD!

Acum, vicele, ce să facă? S-a înscris în ALDE, oricum era opțiunea cea mai apropiată de viziunea sa liberală, că nu putea face chiar rocada cu Buier și să fugă la PSD!

Bucuroși, nevoie mare, peneliștii așteptau cu încredere, ziua votului. Toate sondajele, cunoștințele și prietenii botizani au spus că Buier o să ia Primăria, fluierând!

Desigur, duminică seara după ora zece, aceeași liberali au și fluierat,însă a pagubă, deoarece, exact cel pe care l-au dat ei afară din partid, un liberal autentic, pentru a aduce în locul lui un pesedist, exact Ioan Mureșan, a câștigat alegerile!

Ca-n filme, nu?

Acum, noi ce să zicem? Să facă bine onor conducerea și să-și amintească cine a propus dobitocia asta și să-l de afară pe acela, mintenaș din partid, pentru dobitocie în stare pură!

Să-ți excluzi din partid, omul câștigător pentru a aduce un pesedist de pripas, credem că este o gafă impardonabilă! Ei, și măcar de-ar fi singura!

 

Primar amar