Aho, aho copii și frați,

Stați puțin, și cercetați!

Lângă foi v-alăturați,

Premiile le apreciați!

 

În imensa lui generozitate, Moșul, un cititor fidel al Leptopisețului     nostru s-a gândit să ofere, acum în prag de sărbători hibernale, câteva cadouri, așa pe gustul cititorilor noștri, celor care în anul care tocmai se încheie au ieșit cu câteva ceva în față, chiar la noi, aici în Piață!

Nu vă supărați dragi premiați, că alții și-au luat premii de toată groaza, ale noastre sunt doar așa, un mic damf, un pamflețel, pentru al vostru suflețel.

 

  1. Premiul ”Ce oraș frumos!”

 

Se acordă domnului primar Coica Dorel pentru poveștile frumoase spuse la gura canalului, pardon sobei, răbdătorilor săi alegători.

Și vă rog! Nu mai tot cârcotiți că orașul este distrus de săpături noi, peste asfaltări recente.

Nu este vorba de nici un Meșter Manole în propoziție dar nu trebuie să uităm că pe primarul nostru îl cheamă Dorel.

Doctorul. Nicio legătură cu Instalatorul! Am zis!

 

  1. Premiul ”Fost-ai lele cât ai fost!”

 

Avem o singură nominalizare, un singur gând și o singură voință: Ileana Blidar!

Ingenioasa ei metodă de a-și face un nume și o reputație politică stând pe o canapea cvasi – freudiană, nu poate decât să ne smulgă o nețărmurită admirație.

Dacă vechiul ei idol, Elena Udrea, se dădea de ceasul morții dând cu mopul, ori croșetând în direct, iat-o pe Lenuța noastră, stând cuminte pe canapeluța din dotare, cu telefonul personal scris cu cifre de-o șchioapă pe bannerul acela monstruos de mare, ca s-o sune doritorii.

Nu știm care va fi efectul acestei subtilități de tip ”greblă”, s-o vedem unde candidează ca să-i mai numărăm iarăși arcurile, pardon, voturile, operație nu prea grea, pentru că până la zece, toată lumea știe să numere.

 

  1. Premiul ”Ne calificăm în rai”

 

Știți bancul acela, cu jucătorii de la o echipă de fotbal care a ajuns în rai pentru că nu a bătut pe nimeni?

Așa soartă pare să aibă și Olimpia noastră, care primește acest trofeu, pentru rezultatele invers proporționale cu fondurile căpătate.

Speranțele de a ajunge măcar în partea superioară a clasamentului diviziei B, sunt mai înghețate ca Siberia, iar calificarea în Divizia A este deja un banc la care nici măcar nu mai râde nimeni.

Egaluri, înfrângeri, egaluri, înfrângeri, câte o victorie zgribulită, pe ici pe acolo, iată cronica sportivă a acestui plicticos tur de campionat.

 

  1. Premiul ”Cântă la altă masă…politică”

 

Se acordă marelui instrumentist Marcel Sabo. Și iar un banc care spune că avem politicieni români care numai la UDMR nu au fost înscriși.

Iată că bancul a fost depășit de o realitate cât se poate de sordidă, pentru că avem acum și un astfel de specimen, în persoana unui flautist care, după o duioasă interpretare a imnului pedelist ”Vântul bate, pa trece”, executat la mai multe instrumente și din câteva scaune directoriale, a trecut și el într-un alt repertoriu, cântând acum, la orice instrument de suflat, în care este (aproape) doctor, minunate ceardașuri, de la Școala din Vetiș, până la cea din Lazuri, unde este acum director de instituție de învățământ gimnazială, (a fost și director de liceu, la Liceul de Artă Aurel Popp, în vremuri mai bune pentru el!) susținut de UDMR!

Omul are o boală cunoscută sub numele de ”directorită cronică” și nu poate să supraviețuiască în nici un fel, dacă nu i se spune în fiecare zi ”domnule director ur”, indiferent în ce limbă!

 

  1. Premiul ”Ș-am avut o țâgărușe”

 

Se acordă fostului primar din Cămărzana, acum țâpat afară din foncție, pentru că înainte de a se deda cu tăt elanul muncii edilitare, a fost capul unei rețele de contrabandiști de țigări din Ucraina.

Alții, tot de la el din partid, noul PNL, va să zică, au avut mult mai mult succes, iar astăzi sunt catapultați chiar la vârful țigării, pardon, partidului.

No, da nu-i așa mare baiul, că după afaceri de sute de mii de euro, dubașe toate, ex-edilul cămărzan, a primit o condamnare doar cu suspendare, în vreme ce un amărât care fură o găină, stă trei ani la pușcărie!

Premiul, constând într-un cartuș sigilat de Jing Ling fără timbru poate să-l împartă cu cei ce au fost mai șmecheri decât el! Chestii demult fumate!

 

Comitetul de Periere și Premiere