Immochan România, care a dezvoltat primul şi cel mai mare proiect de regenerare urbană din România, la Braşov, a cumpărat un teren la Satu Mare unde vrea să extindă centrul comercial, dar unde va consturi al doilea proiect de pe piaţa locală, scrie economica.net.

Immochan România, care a demarat un amplu proces de regenerare urbană a fostei platforme Tractorul din Braşov, acolo unde sunt în construcţie peste 1.000 de apartamente, clădiri de birouri, dar şi centrul comercial Coresi Shopping Resort, vrea să duplice succesul şi la Satu Mare. Compania a cumpărat recent teren pentru un nou proiect pe piaţa locală.

“Am cumpărat joi (nr. – 2 noiembrie) un teren de şapte hectare la Satu Mare cu 1,5 milioane de euro, lipite de centrul comercial, unde vom face două lucruri: vom face o extensie a centrului comercial, de 10.000 mp, şi asta ne ocupă cam 2 ha, iar pe restul de cinci hectare vom face un cartier rezidenţial”, a declarat Tatian Diaconu, directorul general al Immochan Romania, în cadrul unei întâlniri cu presa la Braşov.

Diaconu spune că dezvoltarea celor două componente va începe în acelaşi timp. Terenul se află în zona de vest a oraşului, acolo unde mai au magazine şi Dedeman, Praktiker sau JYSK.

“Ne propunem să depunem şi să obţinem autorizaţia de construcţie până prin luna martie şi ne-am propus, într-o situaţie ideală, să deschidem extinderea până la sfârşitul lui 2018”, mai spune Diaconu.

Cât despre numărul de apartamente care ar urma să fie construite la Satu Mare, şeful Immochan spune că se lucrează la proiect şi că ansamblul rezidenţial va fi probabil livrat în 2019-2020. Compania va căuta să lucreze pe partea rezidenţială cu parteneri locali, aşa cum a făcu-o şi la Braşov, acolo unde are un parteneriat cu Daniela Kasper.

“Este foarte important ca partenerul să fie pe cât posibil local. Nu exclud să mergem cu Daniela Kasper la Satu Mare sau să le facem noi singuri”, completează Diaconu.