Sătmărenii au donat 40.000 de euro

Un adevărat exemplu de solidaritate şi moblizare pentru salvarea vieţii unui bebeluş a avut loc în ultimele zile la Satu Mare. Sătmărenii au  donat puţin câte puţin până s-a strâns o sumă importantă iar un important om de afaceri a donat 20.000 de euro, reuşind să se adune astfel suma de 40.000 de euro necesară pentru operaţie. Banii sunt, însă lupta nu e câştigată încă. 

Un bebeluș de numai opt luni din Satu Mare se luptă cu disperare cu boala și vrea să trăiască. Micuțul Dragoș a fost diagnosticat cu o boală de inimă, adică are o hemoragie internă severă. A suferit o intervenție chirugicală la Târgu Mureș, însă mai are nevoie de încă una, care nu poate fi realizată în România decât în străinătate. Costurile unei astfel de operații se ridică la 30-40 de mii de euro. Părinții micuțului, Octavian și Raluca Sabou, au apelat la ajutorul sătmărenilor pentru a-l salva pe Dragoș.

Primul născut al soților Octavian și Raluca Sabou, este vorba despre Dragoș, este grav bolnav singura lui scăpare fiind în mâinile medicilor din străinătate aflaţi la aproximtiv 40.000 de euro distanţă.

Micuţul de doar 8 luni a fost diagosticat cu o boală la inimă încă din burtica mamei. La scurt timp după naştere, bebeluşul a suferit o intervenţie chirurgicală la inimă realizată în Târgu Mureş şi niciunul dintre controalele periodice care au urmat nu prevesteau ceea ce avea să se întâmple. Părinţii, sătmăreni, s-au mutat chiar în capitală unde şi-au dus periodic puiul la cotroalele de rutină. Însă, recent, micuţul fost internat de urgenţă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii “Grigore Alexandrescu” unde medicii i-au dat următorul diagnnostic: Splenomegalie, Tromboză de venă porta splenică, Hipertesiune portală, Pancitopenie. În limbajul liber asta înseamnă că Dragoş a făcut o hemoragie internă severă.

Din păcate în ţara noastră nu există echipamentul medical necesar pentru a se putea interveni şi a-i fi salvată viaţa. Părinţii s-au consultat cu medicii români care le-au spus că doar în Belgia, Germania sau Anglia poate fi făcută această operaţie care să le salveze micuţul, însă costurile sunt enorme. Se estimează că cheltuielile pentru această intervenţie sunt cuprinse între 30.000 – 40.000 de euro. O sumă de care tinerii părinţi nu dispun şi care au şi făcut până acum eforturi financiare inimaginabile. Îngrijorător este că micuţul trebuie operat de urgenţă în câteva săptămâni.

Cei care doresc să ajute familia pusă la grea încercare pot face donaţii, atât în lei, cât şi în valută, în conturile deschise pe numele mamei şi al tatălui.

 

Mobilizare pe Facebook

Situația în care se află părinții micuțului Dragoș, i-a mobilizat exemplar pe sătmăreni.

Imediat ce situația dramatică a lui Dragoș, care are doar 8 luni, a fost făcută publică de întreaga mass-media online, sătmărenii au distribuit cât au putut de mult mesaje pe rețelele de socializare prin care destinatarii erau îndemnați să doneze fiecare cât poate. ” Aveți 5 lei în plus? Nu considerați ca e putin, acel euro poate face diferența. Va rog!”, suna unul dintre mesajele distribuite de Crina Coșa.

Nu a rămas insensibil la drama prin care trec în acest moment părinții lui Dragoș nici directorul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac. Tot prin intermediul rețelelor de socializare, acesta îi chema pe toți artiștii din județ pentru a organiza un spectacol caritabil pentru salvarea lui Dragoș. ”PRIETENI, ATENȚIUNE!!! Ne mobilizăm pentru a-l salva pe baiețașul de 8 luni care are nevoie URGENTĂ de bani pentru operația care îi poate salva viața! În acest sens, vom organiza un spectacol umanitar pentru strângere de fonduri!  Îi rog pe toți prietenii din lista mea să distribuie această postare și îi rog pe artiștii de orice fel sa se implice în spectacol!!! E FOARTE URGENT!!!!”, se arată în mesajul mobilizator al acestuia, postat pe Facebook.

La spectacolul intitulat ”Din inimă pentru inima lui Dragoș”, care până la urmă nu a mai avut loc, și-au anunțat participarea Trupa XXIl, Petrică Mureșan, Ghiță Muntreanu, Formația Clasic, Rareș Juncan, Raluca Dumitru, Loga Dance, Passion for Salsa, Black and White Angels și Passion Mom.

 

Olimpia a jucat pentru inima lui Dragoș

Deși nu au fost într-un număr impresionant la stadion, circa 500, la meciul de acasă al Olimpiei cu CSM Râmnicu Vâlcea, de vină fiind și frigul pătrunzător, sătmărenii s-au dovedit a fi cu inimă și, din donațiile lor și din prețul biletelor, s-au adunat aproape 10.000 de lei, bani ce vor putea fi folosiți pentru salvarea lui Dragoș.

Jucătorii Olimpiei au intrat pe teren cu tricouri albe purtând chipul lui Dragoș și cu un banner uriaș pe care era scris ”SĂ-L  AJUTĂM PE DRAGOȘ”.

Din partea spectatorilor, în primă fază, au fost anunțati 6.549 lei și 300 euro. Dar apoi și după meci au mai apărut gesturi de suflet. Cei de la Ambulanță au venit cu 150 de lei iar în jurul vestiarelor era încă agitație chiar dacă meciul se terminase de minute bune. Totul pentru Dragoș a fost sloganul care i-a mișcat și pe cei de la Vâlcea.

La conferința de presă, antrenorul oaspeților, Alexandru Pelici, evident emoționat, a venit cu un plic pe care l-a dat familiei.

”Fotbalul a contat azi mai puțin. Sigur că suntem supărați că am pierdut mai ales că am luat goluri pe două neatenții, dar până la urmă viața micuțului e mai importantă. Așa că am strâns la vestiar bani din partea clubului nostru și a jucătorilor pe care îi donăm familiei. În primul rând suntem oameni, avem și noi copii, și ne punem în situația familiei greu încercate. Îi felicit pe sătmăreni pentru mobilizarea exemplară. Sănătate lui Dragoș”, a transmis emoționat Alexandru Pelici.

”Sper ca peste câțiva ani să-l vedem sănătos în tribună la meciurile Olimpiei. Multă sănătate îi doresc. Cred că suferința lui ne-a unit pe toți azi”, a spus și antrenorul Olimpiei, Mircea Bolba.

Astfel că, la final, s-au adunat aproape 10.000 de lei de la meciul de azi al Olimpiei cu Râmnicu Vâlcea.

 

Sprijin consistent de la Vasile Lucuţ

Cea mai importantă donaţie a făcut-o omul de afaceri Vasile Lucuţ. El a donat suma de 20. 000 de euro, astfel că s-au adunat toţi banii.

“Banii necesari operației micuțului Dragoș s-au adunat. În aceste momente părinții fac toate demersurile pentru a se duce la spitalul din Belgia în cel mai scurt timp. Doresc să aduc mulțumiri și urări de bine tuturor celor ce au răspuns apelului nostru umanitar. Sunteți extraordinari și, mie cel puțin, mi-ați dat o lecție de viață extraordinară! Vă mulțumesc!”, a postat pe Facebook un apropiat al familiei Sabou.

Ca şi cum probemele de sănătate nu i-ar fi fost destule, pe când au fost adunaţi banii au avut loc atentatele de la Bruxelles, au fost închise aeroporturile, astfel că deplasarea micuţului aici trebuie amânată.

Mama lui Dragoș, Raluca Sabou, a anunțat că, în ciuda atentatelor teroriste din capitala Belgiei, băiatul va fi operat la un spital din Bruxelles.

”Având în vedere evenimentele triste petrecute în Belgia, noi mergem înainte și vom vira banii în contul spitalului, urmând ca ei să ne comunice data intervenției. Mulțumim tuturor pentru ajutorul acordat, pentru fiecare gând și pentru mesajele de încurajare (am citit fiecare mesaj)! Mulțumim medicilor care ne-au îndrumat și ne-au ajutat, fundațiilor care ne-au sprijinit și ne sprijină în continuare, mulțumim preoților care au povestit despre cazul nostru în Biserici, mulțumim mult mămicilor care au colindat străzile de dimineață până seara, unele cu copii în sisteme, mulțumim firmelor mari și mici care ne-au susținut cauza și mulțumim familiei și prietenilor care ne-au stat alături și ne-au sprijinit! Datorită vouă, TUTUROR, am reușit să strângem suma necesară intervenției!”, se arată într-un mesaj postat pe Facebook de Raluca Sabou.

Mama lui Dragoș mai spune că ieri au fost finalizate actele necesare plecării, urmând ca în zilele următoare să afle data exactă când vor pleca spre Bruxelles și când va avea loc interveția chirurgicală.

În ciuda faptului că deocamdată toate cursele aeriene spre capitala Belgiei sunt deviate, părinții lui Dragoș sunt hotărâți să se deplaseze cu avionul deoarece o călătorie de peste 20 de ore cu mașina este prea mult pentru copil.

În ciuda tuturor greutăţilor, Dragoş nu a pierdut lupta. Mai are de trecut peste o operaţie.

Dumnezeu să-i dea sănătate!