Municipiul Carei era până de curând un oraș în care interlopii făceau legea. De la atotputernicii contrabandiști de țigări, la hoți sau tâlhari.

Careiul era scena răfuelilor dintre contrabandiștii de țigări, legea fiind făcută de gruparea condusă de un cunoscut interlop, Andrei Lakatos, zis Tono.

Totul s-a schimbat odată cu numirea în 13 august 2015 a comisarului șef Dinu Urâte la șefia Poliției municipale Carei. Având susținere din partea prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, polițiștii au început să facă ordine în oraș.

Primul vizat a fost chiar Tono, care a fost reținut, apoi arestat și în cele din urmă condamnat pentru șantaj. În prezent, Tono se află după gratii, alături de locotenenteții săi și își așteaptă condamnarea într-un alt dosar, privind traficul de țigări.

Au urmat descinderi la rețelele de hoți, tâlhari sau proxeneți, la Carei înregistrându-se mai multe rețineri și arestări în ultimul an decât în municipiul Satu Mare. În timp ce la Satu Mare, hoții și tâlharii primesc cel mult arest la domiciliu, la Carei oamenii legii nu sunt atât de îngăduitori și nu se tem să-i trimită după gratii.

Gabor Fatyol, un cunoscut tâlhar din oraș, reușea să scpae de fiecare dată, de multe ori victimelor fiindu-le frică să depună plângeri împotriva acestuia. Acum a fost condamnat la 4 ani de închisoare, după ce în luna februarie a acestui an a intrat peste o familie și le-a luat toți banii din casă.

Consecința acțiunilor în forță a polișiștilor din Carei? În ultima lună, în Carei a fost înregistrat un singur furt, un tomberon de gunoi!