Noi detalii şocante cu privire la uciderea actriţei Gabriela Dorgai au ieşit din cercul anchetatorilor, şi anume că mai multe persoane au văzut-o pe actriţa Gabriela Dorgai împreună cu criminalul pe dig, însă nu au intervenit, crezând că sunt doi îndrăgostiţi care au chef de o partidă se sex.
Potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, cel puţin cinci persoane au văzut cum un bărbat dezbracă o femeie, dar n-au intervenit şi nici n-au sunat la 112. Probabil pentru că astfel de crime nu au fost în Satu Mare nimeni nu s-a gândit că poate fi vorba despre ceva grav, astfel că sătmărenii care au trecut prin zonă şi-au văzut de drum. Era suficient ca o singură persoană să sune la 112 şi să anunţe ce a văzut că ar fi existat şanse ca viaţa actriţei să fie salvată.
Este posibil ca ucigaşul să fi fost văzut de mai multe persoane care au trecut pe dig. Pentru a sprijini anchetatorii, acestea ar trebui să sune al Poliţie şi să dea cât de multe detalii pot.
Între timp, anchetatorii au mai trimis două probe ADN ridicate de la suspecţi la Bucureşti pentru a se vedea dacă se potrivesc cu cele ridicate de la locul crimei. Prim procurorul Marinela Pop a spus zilele trecute că au un cerc de suspecţi, au mai multe piste şi sunt foarte aproape de a-l prinde pe ucigaş.
De asemenea, a fost dat publicităţii şi un portret robot al criminalului actriţei Gabriela Dorgai.
Autorul a fost observat în semiîntuneric de la o distanţă de aproximativ 50 m.
Aceta este un bărbat, vârstă aproximativă 30 – 35 ani; înălţime aproximativă 1,80 m; constituţie corporală normală cu umeri laţi şi pumnii mari; tenul pielii normal, forma feţei triunghiulară(alungită), scobit în obraji; urechile mari şi puţin depărtate; părul de culoare închisă tuns mai scurt pe părţile laterale şi cu linia de inserţie a părului pe frunte în V sau circulară în sus; ochi mari cu sprâncenele arcuite şi groase; posibil cu nasul mare şi cu vârful ascuţit; îmbrăcat cu o jachetă de culoare închisă şi pantaloni de jeans de culoare deschisă.
Sătmărenii care pot da relaţii sunt rugaţi să sune la Poliţie.

Panică pe străzile din municipiu
Uciderea actriţei Gabriela Dorgai a îngrozit întregul oraş, panica devine tot mai mare. Femeile se tem să circule prin oraş, anumite zone fiind efectiv evitate, copiii nu sunt lăsaţi singuri. Fără îndoială că ancheta desfăşurată de organele de cercetare este una foarte grea.
Informaţiile obţinute „pe surse” din apropierea anchetatorilor arată că au fost audiate peste 100 de persoane, există un cerc de suspecţi şi se aşteaptă rezultatele probelor ADN ridicate de la locul crimei.
Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, a declarat că anchetatorii sunt foarte aproape de criminalul actriţei Gabriela Dorgai.
„Sigur că avem mai multe piste, avem un cerc de suspecţi, sigur că se lucrează zi şi noapte, este venită şi o echipă de poliţişti de la Bucureşti care ne ajută”, a spus Marniela Pop.
Aceasta a explicat că este un proces de durată şi nu poate spune public câţi suspecţi există, însă a transmis un mesaj de liniştire a populaţiei, în sensul că Judeţul Satu Mare este cel mai sigur din ţară.
„Judeţul Satu Mare este în continuare cel mai sigur judeţ din ţară, se află în continuare pe locul 42 la infracţiuni contra vieţii, ceea ce înseamnă că are cel mai redus număr de infracţiuni contra vieţii din ţară ca judeţ. Sunt date statistice, relevant. (…) Nu cred că există vreun motiv concret pentru care să-ţi fie frică să circuli în acest moment în judeţul Satu Mare. Poliţiştii locali patrulează încontinuu pe dig, se patrulează în tot oraşul”, a mai spus aceasta.
Întrebată cât de aproape sunt anchetatorii de criminal, Gabriela Pop a declarat: ”Eu spun că foarte aproape. E greu de spus, poate peste cinci minute o să-mi spună telefonul: Da, e adevărat, ăsta este, s-a confirmat, sau peste o zi”.
A fost făcut deja un portret robot al criminalului, care însă deocamdată nu va fi făcut public, ci doar în momentul în care anchetatorii stabilesc că este ”momentul oportun”.
Anchetatorii nu pot da mai multe date pentru că le află şi criminalul.

Comisarul care l-a prins pe Râmaru: Criminalul actriţei ar putea lovi din nou!
Celebrul comisar Traian Tandin, cel care l-a identificat pe ”Râmaru”, cel mai mare criminal în serie din istoria României, a găsit indicii despre modul în care poate fi identificat asasinul actriţei din Satu Mare.
Potrivit comisarului în rezervă Traian Tandin, există o asemănare izbitoare între cel mai periculos asasin din istoria României şi criminalul actriţei sătmărene, Gabriela Dogai, căutat de poliţie în momentul de faţă.
”Modul de operare a criminalului seamănă izbitor cu cel care a speriat toată România, la începutul anilor ’70, atunci când femeile erau atacate pe stradă şi ucise, iar ulterior violate. Necrofilul era nimeni altul decât Ion Râmaru. De departe cel mai sadic criminal din istoria României, acesta a fost prins după ce a ucis patru femei si a atacat 14 dintre ele”, a declarat pentru Cancan, Traian Tandin.
De asemenea, comisarul susţine că nu este exclus ca ucigaşul să comită încă o crimă şi foarte posibil tot în aceleaşi circumstanţe.
“Istoria criminalistica a demonstrat ca vârsta criminalilor care au atacat în serie este între 35 şi 40 de ani. Cei care trebuie verificaţi prima oara sunt persoanele fără adăpost din zona, cu probleme mintale. Un alt aspect ar fi acela că după indiciile lăsate, criminalul actriţei, despre care se bănuieşte că ucide în serie, nu se va opri aici şi va ataca în locuri similare, cu vizibilitate scăzută, şi foarte probabil tot lângă apă. Pentru aceşti indivizi nu contează ca o femeie să arate bine sau să le placă de ea, ci pur si simplu sa fie lipsită de apărare”, a afirmat pentru Cancan, fostul comisar Traian Tandin.
Autorităţile române sunt în alertă după ce au aflat imediat după moartea actriţei Gabriela Dorgai, din Satu Mare, ca ar fi posibil să aibă de-a face cu un criminal în serie. Asta la un interval de câteva zile, după ce autorităţile din Budapesta au anunţat autorităţile din Romania că cercetează o crima cu autor necunoscut, săvârşită în aceleaşi circumstanţe, la sfârşitul lunii septembrie.
Modul în care s-a produs crima, dar şi felul în care au fost găsite victimele indică autorităţilor ca au de-a face, cel mai probabil, cu acelaşi criminal, susţine fostul comisar.
Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare, Marinela Pop, exclude vreo legătură între cele două crime.