Municipiul Satu Mare este lovit din plin de Guvernul României. Odată cu adoptarea de către Cabinetul Tudose a modificărilor Codului Fiscal, municipiul Satu Mare va pierde peste 34 milioane de lei, bani care se vor duce la bugetul central.

Prin reducerea cotei impozitului pe salarii, care asigura până acum 146 milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit global.

Primarul Gabor Kereskenyi a declarat că dacă se face o comparație privind pierderile, 34 de milioane de lei ar însemna contribuția proprie a administrației locale pentru al treilea pod.

“Cele mai dezavantajate sunt municipiile din Transilvania, care au realizat excedente la buget. Reprezintă o încălcare gravă a principiului autonomiei locale”, s-a plâns Kereskenyi.

Primarul a mai declarat că bugetul municipiului Satu Mare va fi unul de austeritate anul viitor, fiind afectat bugetul pentru investiții.

Viceprimarul municipiului Satu Mare, Adrian Albu, spune că Guvernul îi pedepsește pe cei harnici, care au încurajat mediul de afaceri.

“Ceea ce face Guvernul Tudose se numește haiducie fiscală”, a spus Albu.