Cu o tradiție de peste 20 de ani societatea s-a dezvoltat pas cu pas având astăzi ferme proprii, abatorizare proprie, magazine proprii fiind printre producătorii de top la nivel național cu un brand bine cunoscut pe piața de profil.
Acum 3 ani grupul SAM MILLS a preluat Ave Impex și de atunci societatea SAM MEAT INDUSTRY a intrat într-un program complex de modernizare pe următoarele secțiuni: producție abatorizare modernizarea liniei tehnologice de producție; pe logistică s-au achi­ziționat vehicule specia­le noi pentru o mai bu­nă distribuție; pe ferme: un număr mare de ferme au fost deja moderniate la standarde europene continuând și pe 2018 iar pentru clientul final s-au modernizat și finalizat magazinele din oraș și din afară astfel magazin nr.1 Piața Mare, str. Martirilor Deportați nr. 25 magazin nr.2 Piața Someș, magazin nr. 3 Piața Mică (încă în renovare), magazin nr. 5 Micro 17, str. Triumfului UT2 parter, magazin 6 Micro 16 str. Universului nr. 6 la parter, magazin nr.7 Piața libertății nr. 22 (str. Cuza Vodă), magazin nr. 8 Șoimoșeni nr. 34/A, magazin nr. 9 Carei, str. Mihai Viteazu MV14 magazin nr. 10 loc. Marghita Aleea Tineretului nr. 1 magazin nr. 11 Albina str. Odobescu nr. 1 Baia Mare magazin nr. 12 Izvoare Piața Izvoare din Baia Mare.
În magazinele Ave se găsesc primordial toată gama de produse din pui, carne refrigerată, carne congelată, produse de carmangerie și semipreparate: pui griller la tavă, pui ave oșenesc pui pentru gătit fără piept piept de pui dezozat, piept de pui dezozat fără piele, piept de pui feliat, piept de pui cu os, pulpe de pui cu spate pulpe de pui dezosate fără piele, pulpe de pui inferioare, superioare, aripi de pui, ficat de pui, pipote și inimi de pui, spate de pui, găină RRG, cârnați de pui, salam golden, parizer din carne de pui, șuncă din piept de pui, snițel din piept de pui în pesmet auriu sau alb, pulpe, aripi de pui rotisate, gordon blue, crochete din carne de pui cu cașcaval, frigărui din carne de pui.


De asemenea în magazinele ave se găsesc și produse, mezeluri de la Arca și toată gama de produse SAM MILLS (produse de panificație, paste făinoase, berea Samburger de Satu Mare și apa minerală specială Aqua Via). Produsele Ave se găsesc în majoritatea lanțurilor de hipermarketuri din țară, distribuite la nivel național și înafara țării; o mare parte din producție este destinată exportului, preponderent în Ungaria și Franța. Calitativ s-a atins cel mai înalt grad posibil, puii abatorizați provin în cea mai mare parte din fermele proprii unde sunt crescuți în condiții atent supravegheate, iar furajarea se realizează de către fabrica proprie de furaje de ultimă generație care produce furaje pentru tot nord vestul țării. De sărbători în magazine vor fi ca de obicei promoții.