Pregătiri intense de alegeri:

 Mircea Govor, reales preşedinte al filialei judeţene

  Mobilizare exemplară în PSD pentru recâștigarea pozițiilor dobândite la alegerile din 2012. Conducerea PSD Satu Mare a fost realeasă în unanimitate pentru un nou mandat, alegerile având loc în prezenţa preşedintelui interimar Liviu Dragnea şi a secretarului general, Andrei Dolineaschi. Astfel, Mircea Govor rămâne preşedinte al filialei judeţeţe a PSD Satu Mare, Dorel Coica rămâne preşedintele executiv iar Toma Betea, primarul din Racşa rămâne secretar general.

 

 Liviu Dragnea s-ar muta în Negreşti Oaş

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragne și-a început vizita la Negrești Oaș, unde a pus piatra de temelie a Centrului Multifuncţional, investiţie pe care a promovat-o în perioada în care era vicepremier şi conducea Ministerul Dezvoltării.  El le-a spus celor prezenţi că se simte foarte bine de fiecare dată când vine în Satu Mare şi se gândeşte să se mute în Ţara Oaşului, fiind şi cetăţean de onoare al Negreştiului.

Însoţit de preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, prefectul Eugeniu Avram şi primarul Aurelia Fedorca, Liviu Dragnea a turnat un cancioc de mortar peste hrisovul pus în fundaţia viitoarei clădiri, în care sunt trecute numele tutiror celor care au contribuit la realizarea proiectului şi demararea investiţiei.

Primarul Aurelia Fedorca a afirmat că niciodată Ţara Oaşului nu s-a bucurat de atâta susţinere la nivel guvernamental, dând exemplul mai multor proiecte care se realizează în oraş. Valoarea centrului multicultural este de circa trei milioane de euro. Acesta va avea o sală de spectacole, un cinema dar şi o bibliotecă. Noul centru trebuie finalizat până la finalul anului 2016.

În calitate de cetățean de onoare al orașului Negrești Oaș,  Dragnea a declarat că va face tot posibilul ca acest oraș să devină capitala Țării Oașului, și prin acest edificiu se va putea evidenția cultura oșenilor, costumele lor populare, iar oșenii au nevoie de dezvoltare.

Asta m-a făcut să depun toate eforturile posibile și legale pentru ca acest oraș să devină într-adevăr capitala Țării Oașului. Sunt niște locuri atât de frumoase, cu un potențial turistic atât de mare, oameni și tineri care au nevoie de un loc unde să se desfășoare actul de cultură, care au nevoie de infrastructură, care au nevoie de o viață mai bună“, a spus Liviu Dragnea.

Mai mult, președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, își dorește să se mute în nordul țării, să fie alături de oșeni, pentru că sunt oameni respectuoși și se simte de fiecare dată bine primit în Țara Oașului.

”Vreau să vă spun că atât de drag îmi este de câte ori vin aici, de câte ori stau aici, de câte ori vorbesc cu oamenii de aici încât cred că în calitatea de cetățean de onoare, dacă mă ajutați doamna primar să-mi găsesc un loc de casă, poate mă mut aici“, a mai spus Dragnea.


Conducerea PSD Satu Mare, aleasă în unanimitate

După vizita la Negrești, Liviu Dragnea s-a deplasat în Satu Mare, unde a fost întâmpinat de peste 600 dee PSD-iști care au participat la alegerea noii conduceri a filialei județene a partidului.

În deschiderea conferinţei au luat cuvântul invitaţii din celelalte partide. Preşedintele UDMR, Pataki Csaba, a transmis că doreşte o competiţie corectă, bazată pe respect reciproc şi pentru proiectele sătmărenilor, iar după campania locală să se poată uita unii în ochii altora. La finalul conferinţei, primarul Dorel Coica a transmis că de acum UDMR-ul nu mai este “duşman”, ci doar “adversat politic”.

Copreşedintele ALDE Satu Mare, Adrian Ştef, a rememorat succesul Uniunii Social Liberale din anul 2012 când au câştigat cele mai importante funcţii din judeţ. Ştef le-a spus membrilor PSD că dincolo de ambiţii personale trebuie făcută o construcţie viabilă care să şi adune voturile sătmărenilor. În opinia sa, situaţia de acum, după schimbările de pe plan naţional, este mai dificilă, dar trebuie găsite soluţii.

Mircea Govor a declarat că acum PSD este cel mai mare partid din Satu Mare, partid care are 8.568 de mebri, nouă consilieri judeţeni, 21 de primari, 18 viceprimari şi 199 de consilieri locali.

După ce a primit votul celor 605 delegaţi prezenţi, preşedintele interimat Liviu Dragnea a luat cuvântul, spunându-le PSD-iştilor să se pregătească de alegeri, să fie uniţi, chiar dacă mai sunt mici divergenţe de opinie în interior.

Cel mai târziu la sfârşitul lunii septembrie să aveţi primele proiecte de liste cu candidaţi pentru  consilierii locali, judeţeni şi candidaţii pentru funcţiile de primar din judeţul dumneavoastră. Timpul trecere foarte repede, nu reinventaţi acum apa caldă, nu trebuie să aduceţi foarte mulţi candidaţi noi, nu sunt foarte multe noutăţi, dar e important să vă structuraţi acest lucru în aşa fel încât din luna octombrie să începem să lucrăm efectiv la strategia de campanie“, spus Dragnea.

Preşedintele social democrat a subliniat că pe plan local, este extrem de important să se păstreze poziţiile actuale.

În Satu Mare este extrem de important ca poziţiile pe care le avem ca şi PSD să le păstrăm, funcţia de primar al municipiului Satu Mare care este obiectivul esenţial, prioritar al PSD în acest judeţ, cu domnul primar Dorel Coica, şi Consiliul Judeţean într-o relaţie de negociere şi parteneriat pe care colegii mei ştiu s-o facă foarte bine şi pe care o să-i sprijin atunci când va fi nevoie, cum am făcut-o şi în 2012″, a mai adăugat Dragnea.