Se pare că Aurelia Fedorca nu este doamna cu mâna de fier

PSD Satu Mare este în cădere liberă. Partidul a luat-o pe căi greşite şi din cel mai puternic partid românesc din Satu Mare, riscă să ajungă un partid mediocru. Lideri importanţi, oameni care au adus zeci de mii de voturi pentru partid sunt îndepărtaţi, iar în locul lor numiţi oameni de care nu  a auzit nimeni, şi cu experienţă slabă.

Fostul primar al municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a demisionat din PSD. El a adus acuzaţii grave actualei conduceri a partidului, atât la nivel naţional cât şi local, urmând ca în campania electorală să susţină Partidul România Unită, care îl va avea candidat la Satu Mare pe Vasile Ciocan.

“Mi-am dat demisia din funcția de la PSD din organizația municipală a PSD, dar în continuare voi sprijini partidul care îl susține pe Ponta. Nu sunt înscris deocamdată în PRU. Dragnea îi îndepărteză pe toți cei ai lui Ponta, aţi văzut ce oameni a pus aici la PSD. Nu are rost să comentăm. Eu nu vreau să fac parte din echipa asta condusă de Gheorghe Ciocan, el conduce practic PSD, prin Aurelia Fedorca. Dacă o să mă hotărăsc o să trec. Deocamdată doar am plecat de la municipiu şi o să sprijin partidul care îl susţine pe Ponta”, a spus Coica.

Conducerea PRU Satu Mare a fost preluată de Vasile Ciocan, el urmând să fie candidatul partidului la Camera Deputaţilor.

“O să-l sprijin pe dl Vasile Ciocan şi partidul care uneşte românii şi pe cei care se consideră români, indiferent de etnie. Probabil că dl. Ciocan va fi candidat, eu nu candidez, clar. Voi sprijini Partidul Unităţii Româneşti, pentru că este nevoie de un astfel de partid, că dacă eram uniţi în vară nu mai era Kereskenyi primar. Nu vrem partid gen România Mare ci un partid de oameni patrioţi, oameni care se consideră români şi care luptă pentru unitatea românilor”, a mai spus Coica.

El a spus că face parte din rândul oamenilor susţinuţi de Ponta, şi acum este rândul său să îl susţină pe Ponta.

De altfel, și deputatul PSD Octavian Petric este foarte aproape de a pleca din PSD. Cel mai probabil el va candida din partea ALDE, la Senat.

Fedorca spune că îi pare rău

 

Președintele interimar al PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, regretă  plecările din partid și pune acest lucru pe seama nemulțumirilor celor care nu au ajuns pe locuri eligibile la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

“Dl. Vasile Ciocan este consilier județean PSD până acum. A fost candidat pe listele de parlamentare, este supărat, ca şi dl. Coica, ca urmare a votului secret din Comitetul Executiv că nu a ieşit pe locul 1 ca să fie o poziţie eligibilă. Ştiu că dl. Coica şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale, dar nu din membru de partid. Probabil că s-au mai întâmplat nişte lucruri, n-am fost la sediu să văd dacă au depus ceva demisii oficiale scrise”, a precizat Fedorca.  

Președintele interimar a mai spus că își dorea ca partidul să rămână unit și că fiecare membru are, după părerea sa, o valoare.

”Din punctul meu de vedere orice coleg are valoare, dorinţa noastră era să rămânem uniţi. Fiecare cum îşi face evaluările. Dacă noi candidăm pentru o poziţie, în cadrul de faţă pentru parlamentare, pe un loc eligibil, şi nu am reuşit să ajungem acolo, ne supărăm pe partid, ne supărăm pe unii colegi. Alţii înţeleg să rămână, să sprijine echipa, să muncească pentru partid. Fiecare îşi face evaluările personale, fiecare probabil că are aşteptări, cert este că orice plecare are repercursiunile ei. Nouă ne pare rău”, a mai spus Fedorca.

Cu toate că îi pare rău că o parte dintre foștii săi colegi de partid au ales să plece, președintele interimar spune că PSD nu ar trebui să fie foarte zguduit la Satu Mare.

”O forţă politică trebuie să meargă înainte, eu cred că este destul de bine structurat şi ancorat PSD astfel încât să nu fie foarte tare zguduit. Concret, o să vedem după 11 decembrie”, a mai spus aceasta.