Procurorii l-au reţinut pe Răzvan Rentea, fiul celor doi soţi ucişi la sfârşitul săptămânii trecute, și urmează să-l prezinte Tribunalului Satu Mare cu propunere să fie arestat preventiv.

”În baza probelor administrate până în prezent, declarații de martor, procese verbale de constatare, cercetări la fața locului, rezultatul unor probe științifice ridicate de la fața locului, ne-a făcut pe noi să emitem supoziția că inculpatul Rentea Răzvan Mircea este principalul suspect în cazul triplului asasinat din localitatea Apa (…) ”, a declarat Marius Iancu. (…) Potrivit declarațiilor preliminarilor, acesta neagă săvârșirea faptelor”, a declarat procurorul Marius Iancu.

Potrivit primelor informații, mobilul crimei este un apartament al familiei, pe care Răzvan Rentea ar fi încercat să-l vândă. Părinții ar fi aflat de această intenție și nu au fost de acord. Răzvan Rentea ar fi avut mari datorii, fiind un împătimit al jocurilor de noroc și un client fidel al casinourilor din Satu Mare.

Bărbatul a asistat vineri, 24 noiembrie, la acţiunile de cercetare a locului crimei făcute de poliţişti şi chiar s-a interesat despre mersul anchetei. Potrivit unor martori, el chiar a încercat să intre în curtea casei de mai multe ori, dar a fost oprit de criminalişti.

Crimele din Apa s-a petrecut joi seara (23 noiembrie), iar cadavrele au fost găsite vineri dimineaţa. Capul familiei, în vârstă de 59 de ani, şi soţia lui, de 56 de ani, au fost descoperiţi în curtea casei: femeia pe treptele casei, iar bărbatul, în faţa garajului.

În schimb, soacra bărbatului, în vârstă de 80 de ani, a fost descoperită, fără suflare, în interiorul locuinţei.