Printre anunțurile de mică publicitate de vineri 19 ianuarie se pot citi trei anunțuri de cerere acord de mediu pentru trei grădinițe ,asta înseamnă că au trecut deja de aprobările PUZ de la primărie.O grădiniță va fi construită pe Basarabiei nr 14/a -beneficiar Biserica Reformată Satu Mare III .o alta pe strada Inăului nr 11 -beneficiar Parohia Reformată Cartier Someș iar a treia ,despre care ,s-a scris deja în presă ,Grădinița cu program prelungit pe Rebreanu nr 19 -beneficiar Asociația Edu Well Net,(de pe lîngă Autonet Grup).

Bravo lor ,vom avea încă trei instituții educative cu predare în limba maghiară ,pe lîngă grădinița de pe G Georgescu ,de pe lîngă Biserica Catolică,existentă deja ,Acesta este rolul bisericii -de a face ceva bun ,educativ pentru comunitatea sa.

Ne întrbăm dacă Biserica Ortodoxă nu poate avea astfel de inițiative ? Cu ce ajută comunitatea o construcție atît de impunătoare ca și catedrala -care nu se mai termină de la Cap Pod Golescu?,de altfel o bijuterie arhitecturală ,