Noua sală de sport ”Voinţa” din municipiul Satu Mare a fost inaugurată în prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Box, campionul Leonard Doroftei. Aceasta este proaspăt reabilitată şi modernizată din fonduri obţinute printr-un proiect finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională şi Guvernul României, precum şi din resurse oferite de către preşedintele CS Voinţa Satu Mare, Ioan Ghere.

La eveniment au mai participat primarul Dorel Coica, membru în Biroul Federal, Marcel Boboc, preşedintele CS Voinţa Satu Mare, Ioan Ghere, preşedintele Asociaţiei de Box Satu Mare, secretarul Asociaţiei Judeţene de Box, Florin Mulcuţan, precum şi alte oficialităţi sătmărene. Din partea DJST au participat la eveniment directorul Virgil Dragoş dar şi Alexandru Contraş şi Alexandru Şimon, preşedintele AJB Ioan Gavriş.

Deschiderea oficială a evenimentului a fost făcută de către preşedintele CS Voinţa Satu Mare, Ioan Ghere, care a declarat că această sală de sport destinată boxului va avea şi alte discipline sportive, menţionând că pe viitor Clubul Voinţa va fi un centru de performanţe sportive.

”Este un vis devenit realitate. Au fost câţiva ani în care ne-am confruntat cu probleme în ridicarea acestei săli, iar acum sunt foarte fericit că oraşul are o sală unde sportivii să îşi poată desfăşura activitatea în condiţii excelente. Suma totală a investiţiei se ridică la 950.000 de lei, din care 700.000 au venit de la Guvern. Parţial am reuşit să facem această sală de box, dar nu numai, pentru că vor fi şi alte discipline. Sper să am putere şi sănătate ca ceea ce am început să pot finanţa în continuare, iar Clubul Voinţa să devină un centru de performanţe sportive” , a spus Ioan Ghere.

După discurs, preşedintele i-a invitat pe primarul Dorel Coica şi Leonard Doroftei să i se alăture la tăierea panglicii inaugurale, moment după care a urmat şi vizitarea sălii de sport. Proaspăt renovată, sala dispune de un ring de box precum şi echipamente specifice pentru fitness, culturism, box şi karate.

Primarul Dorel Coica a declarat: “Mă simt onorat să fiu aici. Clubul Sportiv se va implica pe mai departe la finanţarea diferitelor competiţii şi sperăm ca într-un timp cât mai scurt să ridică o sală polivalentă“.

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Leonard Doroftei, este pentru prima dată în vizită la Satu Mare, fiind primul preşedinte al Federaţiei de Box care în ultimii 25 de ani vine la Satu Mare. Acesta a fost invitat de secretarul Asociaţiei Judeţene de Box, Florin Mulcuţan. În cadru acestui eveniment s-a organizat şi o conferinţă de presă susţinută în mare parte de multiplul campion la box, Leonard Doroftei. Acesta a declarat că este foarte bucuros că a fost invitat la Satu Mare şi mai ales foarte mulţumit de faptul că li s-a oferit o şansă boxerilor sătmăreni de a se antrena în bune condiţii. Mai mult, preşedintele i-a îndemnat pe tineri să facă sport, dând câteva sfaturi din experienţa lui.

”Am câştigat tot ce se poate câştiga în box, am pornit de jos, de la zonă. Dacă eu am putut, şi alţii pot. Dar pentru asta trebuie să munceşti mult şi nu în ultimul rând, să respecţi oamenii”, a spus Doroftei.

Totodată, Leonard Doroftei a anunţat că doreşte să readucă boxul pe cea mai mare treaptă şi pe viitor să organizeze un campionat de rang înalt la Satu Mare.

„Voi reveni la Satu Mare să văd cum evoluează lucrurile şi pe viitor, probabil, să organizăm un campionat de rang înalt, aici la dumneavoastră. Vreau ca boxul românesc să revină acolo unde îi este locul”, a mai afirmat Leonard Doroftei.

Sala “Voinţa“, construită de la zero în curtea fostului cinematograf Popular, este prevăzută cu un ring olimpic pentru box, dar şi aparate specifice pentru fitness, culturism, karate, vestiare, băi, pe viitor urmând să fie amenajată şi o saună, dar şi curtea. Aici îşi vor desfăşura activitatea pugiliştii de la Voinţa, dar şi culturiştii şi karateka de la CS Samuraiul.