Samsari imobiliari vor să blocheze construcția unui restaurant Mc Donalds în Satu Mare. Aceștia vor să pună mâna pe terenul Primăriei pe care Mc Donalds l-a ales să amplaseze primul restaurant din Satu Mare.

Samsarii se folosesc de acte false și de un bătrân în vârstă de 83 de ani, pe care l-au băgat la înaintare! Samsarii sunt direct interesați să blocheze dezvoltarea municipiului Satu Mare.

Bătrânul în spatele căruia se ascund samsarii

Reprezentanții McDonald`s au trimis o scrisoare de intenție pe adresa Primăriei Satu Mare, prin care își anunțau dorința de a construi un restaurant de tip fast-food în municipiu. Locația vizată de lanțul de restaurante este locul pe care a fost amplasată fosta benzinărie OMW din intersecția de la Burdea.

Un bătrân de 83 de ani, care și-a vândut drepturile litigioase pentru un teren revendicat, a cerut Primăriei să primească la schimb tocmai terenul de la Burdea, pe care se dorește consruirea restaurantului Mc Donalds. Există multe indicii că în spatele bătrânului se află defapt samsari imobiliari din Satu Mare.

Lupta Primăriei

”Mesajul nostru foarte ferm este că sprijinim în continuare investitorii. Și dacă trebuie declarăm război total acelor speculanți, samsari imobiliari, care doresc să bage bețe-n roate în ceea ce privește investițiile private în municipiul Satu Mare. Nu vor putea să împiedice astfel de investiții, însă este păcat pentru timpul care va mai trece. Vom face totul ca aceste investiții să meargă în continuare”, a mai spus primarul municipiului Satu Mare.

Consilierul local Silviu Sumlas, avocat de profesie, a declarat că toate demersurile juridice ale celor care vor să împiedice cele două investiții sunt sortite eșecului, doar că se dorește o tergiversare a investițiilor.

Plângeri penale

Pentru a încerca să blocheze mafia imobiliară, Primăria va condiționa în caietul de sarcini prezența la licitație a firmelor sau persoanelor care se angajează să construiască un restaurant de tip fast-food.

O treime din cele 30 de arii aparțin unui număr de trei persoane private. Primarul Kereskenyi Gabor îi amenință pe samsari chiar cu plângeri penale dacă mai încearcă să blocheze demersul prin intermediari sau chiar direct, în special prin cumpărarea de drepturi litigioase.