Soluție șoc propunsă de suporterii Olimpiei pentru rezilvarea gravelor probleme cu care se confruntă echipa fanion a județului. Galeria propune închiderea actualului club și pornirea de la ZERO, cu un club nou și curat, finanțat de fanii Olimpiei, cu susținerea autorităților locale.

Olimpia are în prezent datorii de 1,4 milioane de lei, iar până la sfârșitul anului se poate baza doar pe 500.000 de lei, care ar urma să fie alocați de Consiliul Județean Satu Mare.

Cum s-a ajuns aici

Actualul club- FC Olimpia 2010 a fost înființat de Consiliul Județean, Consiliul Local și Olimpia 2008, o asociație a AJF Satu Mare. În 7 ani, Olimpia a avut în medie un buget de 2,5 milioane de lei pe an. Cel mai mic buget a fost de 800.000 de lei în Ligile 5 și 4, iar vârful l-a avut în 2011, când a avut un buget de 3,4 milioane de lei.

Deși s-au cheltuit în 7 ani peste 3 milioane de euro, Olimpia nu are nici în ziua de azi un teren decent de antrenament, în afara de stadionul ”Daniel Prodan”. Banii s-au dus și nu s-a construit nimic.

Mai mult, clubul este șla un pas de desființare. Fraudele comise de foștii conducători, Dan Băbuț și Ștefan Szilagyi, risipa și prostia fostului președinte Attila Karda au îngropat încă odată echipa de fotbal a orașului.

Fostul președinte Dan Băbuț a cheltuit zeci de mii de lei pe cafele, alcool și echipamente pe car enu le-a văzut nimeni. S-a mers până acolo că s-a cumpărat ”echipament sportiv” de la o firmă din Stâna, în valoare de zeci de mii de euro. Trebuie spus doar că firma Regina Drumurilor din Stâna este considerată de ANAF drept principala furnizoare de facturi false din județ.

La rândul lui, fostul președinte Attila Karda și-a permis luxul de a caza fotbaliști la Hotelul Dana la 120 de lei camera/noapte. A închiriat un autoturism de teren de la o firmă din București cu 7.000 de lei pe lună, cu care se plimba prin oraș.

Trebuie spus că foștii conducători și-au acordat salarii imense, de la 9.000 de lei cât încasa Ștefan Szilagyi, la 7.500 lei – Attila Karda sau 4.000 de lei – Dan Băbuț.

Propunerea suporterilor

Fostul șef al galeriei Olimpiei, Ciprian Bretan a venit săptămâna acesta cu o propunere șoc: închiderea actualui club și înființarea unuia nou, finanțat de suporteri și autorități.

”Nu vreau să vă supărați pe mine dar trebuie să o spun: îmi doresc ca clubul să se desființeze și să pornim unul nou. Al nostru, chiar de va rămâne veci-pururi în ”județeană”… Decât să se salveze și să încaseze sume exorbitante tot felul de escroci, mai bine îi luăm noi gâtul… Știu că sună urât dar deja mi-e silă. Ratați care nu aveau loc în alte părți nici de plăteau, aici fac pe șmecherii, urlă după bani, amenință și fac atmosferă la club. Unde mai pui că probabil mai și pariază din când în când… Nu pe Oli stați calmi… Eu nu mai pot suporta ca numele de Olimpia să fie terfelit în continuare… Voi?”, este mesajul lui Ciprian Bretan.

Olimpia este la un pas de colaps și pentru că fostul președinte al clubului, Dan Băbuț, nu a depus deconturi la Consiliul Județean pentru sumele primite din bugetul județului. Curtea de Conturi a obligat Consiliul Județean să recupere 4.000.000 de lei de la Olimpia!!!!

Fostul șef al galeriei și-a justificat propunerea de desființare:

”Câteva date ca să vă faceți idee despre situația de la club: mai sunt de primit, dacă se aprobă, 500.000 lei. Datorii plus cheltuieli până la finalul anului (salarii, meciuri seniori plus juniori) 2 milioane lei. Deci porneste clubul anul 2018 cu minus 1.5 milioane lei ( 15 miliarde). Iar asta este doar vârful icebergului. Sunt pe rol două procese care implică Olimpia: cel cu ITM pe care dacă il pierde clubul ar avea de plătit un prejudiciu de peste 2 milioane lei și procesul Consiliului județean cu Curtea de conturi ( care a declarat ilegală asocierea cu in Olimpia 2010 pentru că nu s-au depus deconturi de către babut) pe care dacă il pierde Consiliul Județean are de recuperat 4 milioane din club. Deci, unul din două poate închide clubul. Dacă ne uităm cine beneficiază de prelungirea actualei forme de organizare (bud, aurora, karda, mercenarii aduși de karda etc) spuneți sincer dacă merită continuat așa? O procedură de faliment îi poate face să plătească: szilagyi, babut, karda. Altfel suntem fraierii lor. Eu nu sunt de acord cu așa ceva”, a mai precizat Ciprian Bretan.