Comisarul Adrian Bota, soţul fostei preşedinte a PMP Satu Mare, Laura Bota, cunoscută şi ca Elena Udrea de Satu Mare, a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare. Instanța a dispus și confiscarea sumei de 180.000 de euro de la comisar. Decizia nu este definitivă.

Adrian Bota a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență și spălare de bani. Bota a fost denunțat de interlopul sătmărean Mircea Condor, cel implicat, împreună cu Doru Tukacs, în celebrul dosar al utilajelor furate din Uniunea Europeană.

”Adrian Bota, ofiţer de poliţie în cadrul I.P.J. Satu Mare – Serviciul Cercetări Penale la data comiterii faptelor, în perioada 2006-2008, a pretins şi primit de la un denunţător bani şi bunuri totatizând 180.000 euro, constând în suma de 24.000 de euro, două terenuri în valoare de 150.000 euro la acea dată şi alte bunuri mobile (obiecte de mobilier, plata contravalorii unor obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte etc.)”, se arată într-un comunicat remis presei de DNA. Bota a promis că îşi va încălca atribuţiile de serviciu cu ocazia instrumentării unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, dosar ce îi fusese repartizat, în sensul că va audia mai multe persoane dorite de denunţător, urmând ca acele declaraţii să fie folosite de acesta în vederea admiterii unei cereri de revizuire aflate pe rolul Tribunalului Satu Mare şi a pronunţării unei hotărâri de achitare!, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

Anchetatori susțin că „inculpatul Adrian Bota i-a solicitat denunţătorului ca, în schimbul contraprestaţiilor mai sus menţionate, să-i transfere dreptul de proprietate asupra a două terenuri situate pe raza municipiului Satu Mare, respectiv pe raza comunei Viile Satu Mare, iar pentru a disimula identitatea reală a beneficiarului celor două terenuri primite ca titlu de mită, respectiv cu titlu de trafic de influenţă, i-a dispus denunţătorului să încheie două contracte de vânzare cumpărare a acelor bunuri în care, drept cumpărători, să figureze persoane aflate în cercul relaţional al ofiţerului de poliţie, fără ca aceştia din urmă să achite vreodată preţul acelor terenuri.”