Prima mare confruntare de interes național pentru anul 2019 pentru sporivii de la CS: Voința Satu Mare a avut loc la Campionatul Național de Cadeți 2019 (vârste 13-14 ani) care s-a desfășurat la Târgu-Jiu la începutul lunii mai 2019. La această competiție de rang înalt C.S. Voința Satu Mare a participat cu 2 sportivi la diferite categorii de vârstă și greutate. Kiss Attila, care a cîștigat locul unu, me­daliat cu aur și Molnar Hajdu Attila medalia de argint.

Astfel, la categoria 48 kg. Molnar Hajdu Attila, sportiv legitimat la C.S. Voința Satu Mare, an­tre­nor Gheorghe Sabău, după un parcurs spectaculos a devenit vice-campion al României la Cadeți 13-14 ani!
Iată și istoricul acestui eveniment: În primul meci l-a învins pe boxerul Slabu Vasile de la C.S. Botoșani, cu scorul 5-0! În meciul 2, Molnar Attila trece prin abandon în repriza a-2-a de sportivul de la Artom Slatina. A urmat meciul 3, unde sportivul sătmărean s-a confruntat cu Prispian Sebastian de la C.S. Bo­toșani pe care l-a învins la puncte. Calificat în finală, Molnar Attila l-a întâlnit pe fostul Campion Națio­nal 2018 Irimescu Albert de la C.S. Galați. Sportivul gălățean mai în vârstă cu un an, deci și cu o pregătire mai mare și experiență, a reușit foarte greu să-l în­vingă pe sătmărean scor 3-2. Aici trebuie menționat că Molnar Hajdu Attila a fost la primul său concurs de acest nivel superior pe plan național. Antrenorul Gh. Sabău: „Attila Molnar a fost la prima lui participare la un Campionat Național. Anul viitor va fi ultimul an de cadeți și ne-am propus câștigarea Cam­­pionatului de Cadeți”
După acest concurs, imediat în perioada 17-18 mai 2019, Attila Molnar a paricipat alături de 120 de sportivi de la 24 de cluburi de box din România, Ungaria, Serbia și Slovacia a partipat la ,,Cupa Centenarului” Cluj-Napoca.
Aici, în urma tragerii la sorți, Molnar Attila a căzut în finală având ca adversar pe clujeanul Șanta Adrian de la Universitatea Cluj și pe care l-a învins cu scorul de 3-0, câștigând în acest fel locul 1.
Gh. Sabău: „Ne pre­gă­tim intens pentru Cupa Voința Satu Mare care se va desfășura în Satu Mare în perioada 28-29 iunie 2019 la Sala de Sport de la Liceul Constantin Brân­cuși din Satu Mare. Sosirea participanților este 27. 06.2019. Gala Semifinală pe data 28. 06. 2019., gala finală pe data de 29. 06. 2019. orele 11. Cântarul și vizita medicală pe 28 iunie 2019 între orele 8-10.

Pentru a cunoaște mai bine cine sunt acești doi sportivi sătmăreni vă pre­zen­tăm biografile:Participant la Campionatul Na­­țional de Cadeți Târgu Jiu 2019, Kiss Attila, 14 ani, a început să practice boxul la 11 ani sub îndrumarea antrenorului GH. Sabău. ,,L-am îndrumat, l-am crescut și format pentru marea performanță, la început a venit la sală ca urmare a vizitelor mele la Școala Generală Dr. Vasile Lucaciu, unde alături de mai mulți elevi i-am convins să vină la box pentru a face performanță. Au venit mai mulți colegi din cadrul școlii dar, el a fost acel copil educat, sprijinit de mine ca antrenor, părinți, școală în special domnul director. Dirigintele clasei a afirmat: ,,Să continue ma­rea performanță dacă îi place, m-a ascultat și în timp a devenit un exemplu de înălțime și greutate. La Campionatul Național de Cadeți a avut un început furtunos. În primul meci l-a întâlnit pe sportivul Hornea Tomi de la CS Craiova de care a trecut lejer cu scorul 5-0. În meciul 2 îl întâlnește pe Constantin Bogdan de la CSM Pitești, cel mai greu meci pentru Attila, dar ascultând sfaturile antre­no­rului, a reuțit să câștige meciul 3-2. În meciul 3, Attila îl întâlnește pe Alexandru Vasile de la Tg. Jiu pe care-l spulberă prin abandon în repriza 2. Și așa se califică în finală unde întâlnește un sportiv din Zalău, Terek Cristian , de care trece clar cu scorul 5-0.
Astfel Kiss Attila câști­gă Campionatul Național de Cadeți 2019.


În urma acestui rezultat, Attila Kiss și Molnar Attila au fost convocati la Lotul Național de Cadeți .Pe data de 26 mai 2019, vor trebui să fie prezenti la lotul centralizat de la Hu­nedoara sub îndrumarea antrenorului de cadeți pentru o perioadă de două săptămâni Ilie Captari , după care vor face depla­sa­rea în Ucraina pentru pre­gătire pentru Campionatul European (verifi­că­ri­le lotului). După reve­ni­rea în țară, urmează pregătirile de la CS Voința Satu Mare o săptămînă, după care vor pleca din nou la Lotul Național pentru pregătirile pentru Europenele Ca­de­ților, alături de antrenorul său GH. Sabău.
Aceste performanțe de neimaginat, făcute de câțiva copii cu suflet, cu o dorință de nestăvilit pentru a demonstra că ,,pot” dar și cu sprijinul părinților, școlilor cu directori de bun simț nu s-a fi putut realiza. Datorită lor dar și datorită condițiilor speciale oferite de CS Voința Satu Mare în frunte cu președintele Ioan Ghere, cu un antre­nor pe măsură Gheorghe Sa­bău, și cu ajutorul sponzori­lor care au înțeles rolul sportului în educația copiilor:
CS Voința Satu Mare Ghere ioan Președintele
Ardealul Carei prin Lupșica Nagrean Diana
Agrotex Carei prin Lăța Adrian
Quatro Atro Carei prin Varga Tomi
Florăria Marius-Mold
Felicitări tuturor. Satu Mare a devenit orașul per­formanțelor la box!
S.B.