Sătmăreanca are nevoie de voturile noastre

  Sătmăreanca Tincuța Alexandrina Fernea, în vârstă de 16 ani, este o noua speranță de la Vocea României. Tânăra concurentă a trecut de etapa ”blind-urilor” concursului Vocea României și de primul duet, fiind în galele live. Următoarea ei evoluție va fi de 1 decembrie, când are nevoie de votul telespectatorilor pentru a trece mai departe.

Promițătoare încă de la audiția pe nevăzute

Tincuța Fernea a impresionat încă de la audițiile pe nevăzute, prima fază a concursului de la Pro TV. Cu emoții, tânăra sătmăreancă a venit însoțită de părinți, tatăl ei fiind nimeni altul decât fostul inspector șef al poliției sătmărene Vasile Fernea. Tincuța adoră muzica, având doi ani de canto la Palatul Copiilor, șase ani de canto la Școala de Arte și este extrem de talentată la pian.

Piesa ”When I was your man” interpretată de Tincuța pe scena Vocii României a fost cântată atât cu sensibilitate cât și cu forță, fapt care l-a determinat pe Tudor Chirilă să-i spună Loredanei că ”Poate fi modelată”. Impresionați de interpretarea tinerei sătmărence, Tudor Chirilă și Marius Moga și-au întors scaunele, începând astfel bătălia pentru frumușica Tincuța. Momentul întoarcerii scaunelor a emoționat-o la maxim pe Tincuța Fernea, dar și pe părinții acesteia care erau în culise cu Pavel Bartoș.

După bătălia dintre cei Don Juani ai Vocii României, Tincuța Fernea l-a ales inevitabil pe Tudor Chirilă afirmând sincer: ”Tudor e mai pe stilul meu. Mai nebun”.

 

“Tincuța este pozitivă și bombă”

Cea mai tânară concurentă de la Vocea României, Tincuța Fernea, a intrat în etapa duelurilor alături de Florentina Ciună, cu melodia Proud Mary, versiunea Beyonce.

Tudor Chirilă a fost convins că momentul lor va fi foarte bun și i-a transmis Tincuței să nu facă vreo obsesie din faptul că Florentina cântă mai sus decât ea. ”Tincuța este pozitivă și bombă”, a descris-o Tudor pe micuța Tincuța.

Piesa dinamică a incitat atât publicul cât și pe jurați și Pavel Bartoș. Marius Moga a mers pe Florentina, în schimb Smiley și Loredana nu au putut alege dintre cele două.

 

Susţinere din partea judeţului

Conducerea Consiliului Judeţean Satu Mare demarează o campanie de sprijinire a sătmărencei Tincuţa Fernea în concursul Vocea României.

Preşedintele Adrian Ştef a prezentat, într-o conferinţă de presă, afişele şi flyerele prin care sătmărenii sunt invitaţi să o voteze pe Tincuţa Fernea la Gala Live ce va avea loc pe 1 decembrie începând cu ora 20:30.

Vă rog să staţi lipiţi de televizoare, s-o urmărim, să-i acordăm un vot, pentru că chiar cred că această tânără merită cu desăvârşire, are o voce minunată, ne-a reprezentat de atâtea ori la concursuri naţionale. Eu cred că va fi un mare nume, un mare artist şi cred că şi noi putem să contribuim acum cu acest vot“, a spus Ştef.

Consiliul Judeţean pregăteşte materiale, afişe, flyere, cu detalii care vor fi împărţite prin oraş.

Tincuţa Fernea este cursantă a Şcolii de Arte Satu Mare, în acest an câştigând trei festivaluri la care a participat.

Ea a obţinut două locuri 1 la concursul naţional „Muzica Inimii mele” – ediţia 2013; locul 1 la cea de-a 5-a ediţie a concursului judeţean „Chants, sons sur scene” – ediţia 2014; locul 1 la concursul internaţional „Ursuleţul de aur” – ediţia 2014; locul 1 şi Premiul de Specialitate la concursul internaţional „Delfinul de Aur”; locul 3 şi premiul de popularitate la concursul „Armonia” – ediţia 2015; Marele Trofeu la concursul de muzică uşoară „Art Oradea Festival” – ediţia 2015.