1. Concerte incendiare la Zilele Oraşului Satu Mare

 Ediţia din acest an a Zilelor municipiului Satu Mare a fost marcată de concertele unor trupe foarte cunoscute din ţară, având mare priză la public. De departe cel mai deosebit a fost cel al Loredanei Groza alături de trupa sa. În prima zi pe scenă au urcat Wats Up, Smiley, Zdob şi Zdub, mare spectacol fiind lăsat pentru cea de-a doua zi. Imediat după terminarea concursului de Miss Zilele Oraşului Satu Mare pe scena din Piaţa 25 Octombrie a urcat trupa maghiară Ladanybene 27, după care îndrăgita trupă Vunk a făcut un show cu lasere.Sătmărenii au dat dovadă că sunt fani ai acestei trupe cântând alături de membrii trupei toate piesele. De altfel, solistul Cornel Ilie a ţinut să mulţumească sătmărenilor care îi creează un fan club. Punctul culminant al serii l-a reprezentat concertul Loredanei Groza, care nu a mai fost la Satu Mare de peste 20 de ani. Loredana a dovedit că este o artistă adevărată pregătind un impecabil spectacol de muzică, dans şi magie. În vreme ce Loredana cânta hiturile care au consacrat-o, magicianul Antonio a efectuat mai multe numere, scoţând din mânecă porumbei albi pe care i-a dat interpretei. Sătmărenii au răsplătit-o strigându-i numele şi chemând-o înapoi pe scenă. Solistul trupei Vunk, Cornel Ilie, a revenit pe scenă alături de Loredana pentru a cânta împreună piesa “Nu ştiu cine eşti”, foarte bine primită de public. Loredana a mulţumit primarului Dorel Coica pentru că a avut ocazia să cânte la Satu Mare, aceasta dând şi startul focului de artificii cu ocazia Zilelor Oraşului Satu Mare. Ultima zi a fost dedicată fanilor trupei BUG Mafia, care au avut parte de un concert necenzurat, prima astfel de manifestare din spatiul public din Satu Mare.

 2. Paradă interna’ională de maşini de epocă, pentru prima dată la Satu Mare

În data de 7 şi 8 iunie 2014, pentru prima dată la Satu Mare, are loc întâlnirea interna’ională a pasiona’ilor de autoturisme retro, în special autoturisme romaneşti. În cadrul evenimentului vor fi expuse pe lângă autoturisme româneşti, şi autoturisme de produc’ie rusească, poloneză, nem’ească etc. Acest eveniment are ca scop promovarea şi valorificarea obiectivelor turistice din jude’ul Satu Mare, deoarece în cadrul întâlnirii va fi organizată şi o excursie prin judet. În toamna anului 2013, o delega’ie din România, jude’ele Satu Mare şi Argeş au participat la un eveniment asemănător în Polonia la Cracovia, ob’inând la concursurile organizate de clubul “DRUM BUN POLONIA“, locurile 1 şi 2, participantii din Satu Mare şi men’iune 3 participantul din judetul Argeş. Cu acest club din Polonia, DRUM BUN POLONIA, s-a realizat un parteneriat ini’iat de sătmăreni, astfel că filiala de la Satu Mare se numeşte DRUM BUN ROMÂNIA. La evenimentul ce se va desfăşura în data de 7 şi 8 vor participa delega’ii din Polonia şi Ucraina. Evenimentul se va desfăşura după următorul program:

– Sâmbătă, 7 iunie, ora 12:00, parada maşinilor de epocă în centrul municipiului Satu Mare (parcul central în fa’a catedralei).

-Duminică, 8 iunie ora 12:00, parada maşinilor de epocă în municipiul Carei (lângă monument).

3. Retinut pentru că a şantajat un medic de la Spitalul Judetean Satu Mare

Un bărbat din Tarna Mare a fost prins în flagrant de către politişti în timp ce primea suma de 1000 Euro de la o persoană în schimbul retragerii unor plângeri. Luni, 2 iunie 2014, orele 13:00, poli’iştii sătmăreni în colaborare cu D.I.P.I., sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare l-au prins în flagrant pe Vasile O. de 51 ani din loc. Tarna Mare, jud. Satu Mare, în timp ce primea suma de 1000 Euro de la un medic din cadrul Spitalului Judeţean Satu Mare în schimbul retragerii mai multe sesizări depuse împotriva acestuia, ca urmare a unei intervenţii medicale efectuate în cursul lunii ianuarie anul curent. Bărbatul în cauză este cercetat în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infractiunii de şantaj.

4. Locuinţe pentru tinerii medici care vor să vină la Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a aprobat în ultima şedinţă darea în folosinţă a imobilului de pe str. Tudor Vladimirescu nr. 7 către Agenţia Naţională de Locuinţe în vederea construirii a 22 de locuinţe destinate tinerilor medici care doresc să se stabilească în Satu Mare şi să lucreze la Spitalul Judeţean. Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că imobilul respectiv era folosit ca arhivă, a funcţionat o vreme acolo şi Colegiul Medicilor, acum fiind în paragină. „Cred că este important acest sprijin şi pentru Spitalul Judeţean pentru că avem această lipsă de cadre, care este de fapt în toată ţara. Dacă vom putea să oferim nişte elemente motivaţionale tinerilor absolvenţi ai facultăţii de medicină o să-i putem atrage către Satu Mare. Trebuie să avem o ofertă concretă de a le oferi o locuinţă, condiţia este să vină să lucreze aici la Satu Mare“, a afirmat Ştef. Preşedintele CJ a precizat că este aprobată finanţarea pentru proiect, urmând ca de investi’ie să se ocupe ANL. După finalizare, clădirea va reveni Consiliului Jude’ean.

 5. Andra, Alex Velea, Antonia şi Edda, la Zilele Judetului Satu Mare

 Andra, Alex Velea, Antonia şi Edda, la Zilele Jude’ului Satu MareConsiliul Jude’ean Satu Mare va organiza în perioada 20 – 22 iunie Zilele Jude’ului Satu Mare. Timp de trei zile vor avea loc spectacole de muzică uşoară şi populară. Invitati să concerteze la Zilele Jude’ului Satu Mare sunt următorii artişti consacra’i: Ducu Bertzi, Edda, Lora, CRBL, Geszti Peter & Gringo Sztar, 3 Sud Est, Antonia, Alex Velea, Andra, Petrică Mureşan, Văru Săndel, Ansamblu de Stat Secuiesc ”Harghita„ , Aurel Tămaş, Ansamblul Transilvania, Viorica Macovei, Herczku Agnes, Ionu’ Fulea şi Codru de România.