După ce anul care a trecut, tinerii sportivi de la CS Voința Satu Mare s-au regăsit într-un program de pregătire care s-ar fi dorit una mai de perfor­manță, iată că unul din cei doi antrenori ai prestigiosului Clubului sătmărean CS Voin­ța Satu Mare a cam eșuat.
Nu trebuie să vorbim numai de rezultate pozitive, din contră, cele negative fac să apară mai multă înverșunare și o dorință de a face mult mai bine. Însă atunci când ai toate condițiile asigurate de patronul clubului trebuie să aduci și rezultate pe măsură. Antrenorul de box Gheorghe Sabău nu a reușit să-și de­pășească atribuțiile de an­trenor vis-a-vis de conducere. Și asta s-a văzut în prima confruntare de verificare din acest an. Se pare că a fost o vacanță prea lungă (nu este vina copiilor), dar care a dus la acest rezultat.
Sala de sport Voinţa a găzduit pe 16 februarie cinci meciuri amicale la box. Acolo au boxat sportivi de la CS Voinţa Satu Mare, pregătiţi de Gheorghe Sabău, şi pugilişti care au format o selecţionată a Clujului.
Iniţial se dorea ca în ring să se desfăşoare mai multe meciuri, dar câţiva sportivi s-au îmbol­năvit în ultimele zile. Selec­ţio­nata Clujului a câş­tigat meciul cu Voinţa, scor 3-2. Daniel Haralevicz a pierdut cu David Varga (Voinţa CJ) la copii 36 kg, la fel şi Daniel Ligner cu Ionel Bu­suioc (Universitatea CJ) la cadeţi 49 kg. Un alt meci pierdut l-a înregistrat Rudolf Bo­gar contra lui Rareş Moldovan (Voinţa CJ) la cadeţi 54 kg.
Attila Kiss l-a bătut prin a­bandon pe Rafael Gaspar (Voin­ţa CJ) la 56 kg cadeţi, iar la tineret Alin Mocan s-a impus cu Răzvan Groza (U­nivers CJ). Se aduc mulţumiri lui Ioan Gavriş, arbitru AIBA cu două stele, cel care a arbitrat toate meciurile. Seria meciurilor de pregătire con­tinuă la CS Voinţa Satu Mare. În câteva zile va avea loc un turneu amical cu CSŞ Si­ghetu Marmaţiei.
Avem un vice-campion Na­țional la Cadeți și un sportiv inclus în lotul național al Ro­mâniei. Sprijinul nostru chiar dacă nu este unul de ordin material (din păcate), poate fi unul moral pentru ceea ce înseamnă boxul de tradiție sătmărean..

A.A.